Η Huawei πούλησε την Honor

Η Huawei πούλησε την Honor

Επαληθεύθηκε το σενάριο που ήθελε τη Huawei να πουλάει την Honor, διαψεύδοντας όμως τόσο τις αρχικές φήμες (εμπλοκή ανταγωνιστών στο deal, όπως π.χ. η Xiaomi) αλλά και τις ενδιάμεσες, που ήθελαν τη συμμετοχή του μεγαλύτερου διανομέα ηλεκτρονικών συσκευών στην Κίνα, Digital China.

Ο πλήρης έλεγχος της Honor περνάει πλέον σε νέα χέρια, όπως έγινε και επίσημα γνωστό, με τον αγοραστή να αποτελεί ένα κονσόρτσιουμ 30 εταιρειών, κάτω από ένα νέο εταιρικό σχήμα με όνομα Shenzhen Zhixin New Information Technology, στο οποίο η Huawei δεν θα έχει οποιαδήποτε συμμετοχή. Αν και το τίμημα της εξαγοράς δεν έγινε επίσημα γνωστό προηγούμενες πληροφορίες ανέβαζαν το ύψος της συμφωνίας στα επίπεδα των 16,2 δισ. δολαρίων, που θα μπουν στο ταμείο Huawei. Με αυτό το ποσό το νέο σχήμα αποκτά όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Honor, τη μάρκα, το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, όπως και τη διαχείριση αλυσίδας εφοδιασμού. 

H Huawei ανακοίνωσε την πώληση κάνοντας λόγο για μια δύσκολη περίοδο και πως με τη συγκεκριμένη ενέργεια διασφαλίζεται η λειτουργία της Honor. Οι αμερικανικές κυρώσεις εξακολουθούν να ασκούν μεγάλη πίεση στην Huawei και σε όλες τις δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένης βεβαίως της Honor. Το αν θα αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο με την έλευση του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου 2021 είναι μια καλή υπόθεση που έχει όμως πολλά «εξαρτάται», ενώ η αναμονή φαίνεται πως λειτουργεί σε βάρος της Huawei…

ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,SMARTPHONES,HUAWEI,HONOR,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home