Αυξάνεται η χρήση των mobile δεδομένων

Αυξάνεται η χρήση των mobile δεδομένων

Κατά 23% αυξήθηκε η χρήση δεδομένων στο δίκτυο της Vodafone Ελλάς το καλοκαίρι σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο βρετανικός όμιλος με αφορμή τη συμπλήρωση του πρώτου εξαμήνου του οικονομικού του έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, στην Ελλάδα στην περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου (το οικονομικό έτος της Vodafone ξεκινά την 1η Απριλίου) διακινήθηκαν 33.554 TB (άρα με τον σωστό πολλαπλασιασμό μιλάμε για 34.359.296 GB), από 27.181 ΤΒ πριν από έναν χρόνο.

Έχουμε δηλαδή μία αύξηση 23% περίπου και μάλιστα σε ένα καλοκαίρι χωρίς τον μεγάλο αριθμό τουριστών του 2019. Με άλλα λόγια, είχαμε λιγότερους χρήστες αλλά σημαντικά αυξημένη κίνηση.

Κάτι παρόμοιο δείχνει η εικόνα και από την Cosmote, η οποία αποτυπώνει την κίνηση με διαφορετικό τρόπο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία σημειώνει οτι στο τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους (πάλι για την περίοδο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου μιλάμε, μη σε μπερδεύει η αλλαγή στην αρίθμηση) η μέση χρήση δεδομένων ανά συνδρομητή έφτασε τα 4,4 GB, από 3,1 GB στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, άρα η χρήση αυξήθηκε κατά 42%. Όχι και άσχημα.

Οι μειώσεις τιμών από τις εταιρείες κινητής, που ξεκίνησαν στις αρχές του 2020, αλλά και οι εποχικές προσφορές των εταιρειών με δωρεάν data σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, οδήγησαν όπως φαίνεται στη σημαντική αυτή άνοδο.

Βεβαίως έχουμε δρόμο να καλύψουμε. Σκέψου, για παράδειγμα, πως στην Vodafone Πορτογαλίας η κίνηση έφτασε τα 80.079 TB, ήταν δηλαδή υπερδιπλάσια της ελληνικής. Η ανάλυση για τα στοιχεία του ομίλου της Vodafone αποκαλύπτει και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. Για παράδειγμα, η εντατικότερη χρήση mobile data γίνεται στην Ιταλία όπου καταγράφηκαν 603.993 TB κίνησης, ενώ στη Γερμανία ήταν σχεδόν η μισή, 297.344 ΤΒ για την ακρίβεια.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home