Συνεργασία AirBnB με Jony Ive

Συνεργασία AirBnB με Jony Ive
Παλαιότερη φωτογραφία του Jony Ive με τον επικεφαλής της Apple, Tim Cook.

Έντεκα μήνες μετά την ολοκλήρωση της 27χρονης συνεργασίας του με την Apple και τη δημιουργία της ανεξάρτητης εταιρείας design LoveFrom ο Jony Ive επανέρχεται στην επικαιρότητα, καθώς μόλις χθες έγινε γνωστό ότι ξεκινάει μια μακρόχρονη συνεργασία με την AirBnB.

Τα νέα έσπευσε να μοιραστεί ο επικεφαλής της AirBnB, Brian Chesky, από το blog της εταιρείας, σημειώνοντας ότι το πρώην εμβληματικό στέλεχος της Apple και η νέα του ομάδα θα αναλάβουν το σχεδιασμό των νέων προϊόντων και υπηρεσιών της ηλεκτρονικής τουριστικής πλατφόρμας.

Στην ανάρτησή του ο Brian Chesky υπογραμμίζει το θαυμασμό του για τη δουλειά του Jony Ive και τη σχέση που τους συνδέει, προσθέτοντας ότι στόχος της νέας συνεργασίας είναι να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η εσωτερική σχεδιαστική ομάδα της AirBnB, την οποία το πρώην στέλεχος της Apple θεωρεί ότι είναι μία από τις καλύτερες στον κόσμο.

Ο Jony Ive ταύτισε την επαγγελματική του πορεία με εκείνη της Apple. Ξεκίνησε το 1992, προερχόμενος από την Tangerine, μια σχεδιαστική εταιρεία στο Λονδίνο, με την οποία συνεργαζόταν και η Apple. Έζησε τα τότε πέτρινα χρόνια του αμερικανικού κολοσσού και με την επιστροφή του Steve Jobs το 1997, ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου στον τομέα του σχεδιασμού. Από εκεί και μετά σχεδόν κάθε προϊόν που δημιουργούσε η Apple είχε τη σφραγίδα του. iMac, iPod, iPhone, iPad, MacBook αλλά και το software της αμερικανικής εταιρείας, τα καταστήματά της, ακόμα και τα νέα γραφεία. Το 2015 ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού (2015), ένα από τα μόλις τρία στελέχη της Apple που είχαν στον τίτλο τους τον όρο Chief (Chief Design Officer). Η αποχώρησή του από την Apple έγινε γνωστή τον Ιούνιο του 2019 και ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς.

ΣΤΕΛΕΧΗ,JONY IVE,AIRBNB,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home