Χιλιάδες δημόσιοι χώροι αποκτούν σύντομα WiFi hotspots

Deasy @ 12.10.2020
Χιλιάδες δημόσιοι χώροι αποκτούν σύντομα WiFi hotspots

Πρόσβαση στο Internet μέσω ασύρματων δικτύων θα απολαμβάνουν σύντομα κάτοικοι και επισκέπτες σε χιλιάδες περιοχές σε όλη τη χώρα,  καθώς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δρομολόγησε τη διαδικασία για τη διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού.

Ειδικότερα, ξεκίνησε σήμερα η δημόσια διαβούλευση για τον διεθνή διαγωνισμό το οποίο αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, σύνδεση και ενεργοποίησης σημείων ασύρματης πρόσβασης (WiFi hotspots) στο διαδίκτυο. Στο πλαίσιο του έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 14,74 εκατ. ευρώ, θα παρασχεθεί η δυνατότητα δωρεάν και χωρίς όρους ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω WiFi Hotspots σε υπαίθριους ή/και κλειστούς δημόσιους χώρους.

Προβλέπεται να δημιουργηθούν υποδομές ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε περίπου 2.500 περιοχές σε όλη την επικράτεια που θα κατανεμηθούν σε όσο το δυνατόν ευρύτερη γεωγραφική έκταση. Έμφαση δίνεται σε χώρους και σημεία:

- Συνάθροισης κοινού

- Αναμονής - μετακίνησης

- Εκδηλώσεων

- Τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος

Η δημόσια διαβούλευση ολοκληρώνεται σε 15 ημερολογιακές ημέρες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους στη διεύθυνση www.eprocurement.gov.gr.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home