Φλερτ Microsoft με την ιδέα εξαγοράς της Nokia

Φλερτ Microsoft με την ιδέα εξαγοράς της Nokia

Ως ένα εκ των φαβορί για την εξαγορά της Nokia εμφανίζεται η Microsoft, σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, το οποίο επικαλείται εκτιμήσεις της εταιρείας αναλυτών CCS Insight ότι μέσα στο 2021 η φιλανδική εταιρεία θα εξαγοραστεί από κάποια αμερικανική.

Η ιδέα της εξαγοράς μιας ευρωπαϊκής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού δεν είναι καινούρια και έχει ξεκινήσει να καλλιεργείται εδώ και περίπου ένα χρόνο, μετά το μπλόκο των ΗΠΑ στη Huawei για την προμήθεια εξοπλισμού για 5G δίκτυα στις ΗΠΑ και την προσπάθειά τους να καταφέρουν αντίστοιχους περιορισμούς και σε άλλα κράτη, όπου επίσης ξεκινάει ή έχει ξεκινήσει η διαδικασία για το χτίσιμο αυτών των δικτύων. Με δεδομένο το κενό λοιπόν της Huawei και την ανάγκη να αναπληρωθεί, ανάμεσα στις ιδέες που είχαν προκύψει ήταν και η εξαγορά μιας ευρωπαϊκής εταιρείας, που δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο πεδίο, από κάποια αμερικανική, προκειμένου και οι ΗΠΑ να αποκτήσουν δραστηριότητα στη συγκεκριμένη αγορά, η οποία (εκτός Huawei) κυριαρχείται κατά κύριο λόγο από τις Ericsson και Nokia.

Υπό αυτό το πρίσμα, η εταιρεία αναλυτών που επικαλείται το Forbes θεωρεί τη Nokia ως μια τέτοια ευκαιρία, εκτιμώντας ότι δύο πρόσφατες εξαγορές της Microsoft (Metaswitch και Affirmed Networks) δίνουν το στίγμα ότι ο αμερικανικός κολοσσός θέλει να δραστηριοποιηθεί στο πεδίο των τηλεπικοινωνιών και του 5G.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε (σε όσους το έχουν ξεχάσει) ότι το 2013 η Microsoft είχε εξαγοράσει τον τομέα κινητών τηλεφώνων της Nokia (7 δισ. δολάρια ήταν το τίμημα), μια αποτυχημένη (εκ του αποτελέσματος) κίνηση, που δεν πρόσφερε κανένα όφελος τόσο στη Microsoft όσο και στη Nokia.   

ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,5G,MICROSOFT,NOKIA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home