Συνελήφθη στην Ισπανία ο Τζον Μακάφι

Συνελήφθη στην Ισπανία ο Τζον Μακάφι
Παλαιότερη φωτογραφία του Τζον Μακάφι όταν είχε θέσει υποψηφιότητα για τις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Στα ελληνικά το όνομά του μπορεί να μη σας λέει και πολλά, αν όμως το γράψουμε κανονικά με τους αγγλικούς χαρακτήρες (John McAfee) αρχίζει να γίνεται πιο γνώριμο. Ναι, αναφερόμαστε στον ιδρυτή της ομώνυμης εταιρείας λύσεων προστασίας, ο οποίος δεν περνάει τις καλύτερες μέρες του, αφού οι πληροφορίες τον φέρνουν να έχει συλληφθεί από τις ισπανικές αρχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters, η σύλληψη έγινε το προηγούμενο σαββατοκύριακο στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, λίγο πριν πετάξει για την Κωνσταντινούπολη και αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να μεταφερθεί στην Μαδρίτη, για να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσής του στις ΗΠΑ.

Τι τον περιμένει εκεί; Οι κατηγορίες των ομοσπονδιακών εισαγγελέων για φοροδιαφυγή και εσκεμμένη αποφυγή επιστροφών στην «αμερικανική εφορία». Ειδικότερα, σύμφωνα με την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς ο Τζον Μακάφι είχε εισοδήματα 23,1 εκατομμυρίων δολαρίων από παραπλανητική, όπως χαρακτηρίζεται, δραστηριότητα στον τομέα των κρυπτονομισμάτων. Μέσω αυτής της δραστηριότητας φέρεται να κράτησε αδήλωτα εισοδήματα, που έχουν προκύψει από αμοιβές για ομιλίες και συμβουλευτικές υπηρεσίες και από την πώληση των δικαιωμάτων της ιστορίας του για την παραγωγή ντοκιμαντέρ.

MCAFEE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home