Το ντοκιμαντέρ «Κέρος: Το μυστήριο των σπασμένων ειδωλίων» κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα

Πρόκειται για την πρώτη συμπαραγωγή Cosmote TV και National Geographic.

Το ντοκιμαντέρ «Κέρος: Το μυστήριο των σπασμένων ειδωλίων» κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα

Πρεμιέρα στην Ελλάδα κάνει την επόμενη Δευτέρα το νέο ντοκιμαντέρ «Κέρος: Το μυστήριο των σπασμένων ειδωλίων», η πρώτη συμπαραγωγή της Cosmote TV με το National Geographic, που βασίζεται στην πολυετή αρχαιολογική έρευνα στο νησί των Κυκλάδων και τα ευρήματα του Cambridge Keros Project.

Με τη βοήθεια υψηλής τεχνολογίας και μίας ομάδας επιστημόνων, το ντοκιμαντέρ μας μεταφέρει στο νησί της Κέρου, όπου η ανακάλυψη εκατοντάδων σπασμένων, μαρμάρινων ειδωλίων αποτελεί αντικείμενο πολυετούς επιστημονικής μελέτης, αλλά και την αρχή ενός μεγάλου μυστηρίου. Αυτό το ταξίδι στο χρόνο αποκαλύπτει πώς το μικρό νησί Δασκαλιό, που στο παρελθόν συνδεόταν χερσαία με την Κέρο, εκτιμάται ότι αποτελεί έναν από τους πιο εξελιγμένους οικισμούς της πρώιμης Εποχής του Χαλκού.

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα της ανασκαφής στην Κέρο και το Δασκαλιό θεωρούνται παγκόσμιας σπουδαιότητας και η ανασκαφή στο συγκεκριμένο νησί αναγνωρίζεται ως μιας από τις 10 σημαντικότερες ανασκαφές στον πλανήτη, φέρνοντας στην επιφάνεια πολύτιμα στοιχεία τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη συνολικά κατά την 3η χιλιετία π.Χ. Σύμφωνα με τον Δρ. Michael Boyd, αρχαιολόγο και συνδιευθυντή του Cambridge Keros Project, πρόκειται για μια περίοδο που παρατηρούνται πολλές αλλαγές στην κοινωνική δομή. «Με την Κέρο, παρουσιάζεται μπροστά στα μάτια μας ένα από τα καλύτερα παραδείγματα, μέσω του οποίου, μπορούμε να αντιληφθούμε ποιες ήταν αυτές οι αλλαγές, πώς ακριβώς διευρύνονταν οι ορίζοντες των ανθρώπων, πώς δημιουργούσαν δίκτυα, τα οποία αναπτύσσονταν πέρα από τα γνωστά όρια. Αυτό είναι ίσως το πιο συναρπαστικό σημείο της μελέτης μας στην Κέρο» ανέφερε ο Δρ. Michael Boyd στο πλαίσιο online συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε σήμερα η Cosmote για την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ.

Το «Κέρος: Το μυστήριο των σπασμένων ειδωλίων» θα προβληθεί τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 10 το βράδυ από το κανάλι Cosmote History HD.

 

Νέες παραγωγές από την Cosmote TV

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της Cosmote o επικεφαλής της Cosmote TV, Δημήτρης Μιχαλάκης σημείωσε ότι η πλατφόρμα θα συνεχίσει την επένδυση στην παραγωγή περιεχομένου. Ενδεικτικά, ο κ. Μιχαλάκης ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του 2020 θα προβληθεί ο δεύτερος τίτλος της σειράς “Έτερος Εγώ”, παραγωγής Cosmote TV, ενώ μέσα στο 2021 θα προβληθεί μια ακόμα παραγωγή μυθοπλασίας, που βρίσκεται αυτήν την περίοδο στη διαδικασία των γυρισμάτων. Επιπρόσθετα, σε ερώτηση του deasy για τις νέες παραγωγές που αφορούν το Cosmote History HD, ο επικεφαλής της Cosmote TV ανέφερε ότι η εταιρεία ετοιμάζει αρκετές παραγωγές που θα αφορούν την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Σε μια δεύτερη ερώτησή μας για τη χρήση της νέας streaming πλατφόρμας ο κ. Μιχαλάκης απάντησε ότι περισσότεροι από 100.000 συνδρομητές της Cosmote TV απολαμβάνουν τη νέα εμπειρία, αριθμός τριπλάσιος από τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία πριν από τρεις μήνες

COSMOTE TV,NATIONAL GEOGRAPHIC,ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,COSMOTE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home