«Το Mobile World Congress 2021 θα είναι το καλύτερο ιστορικά»

«Το Mobile World Congress 2021 θα είναι το καλύτερο ιστορικά»

Με την υπόσχεση ότι το Mobile World Congress της επόμενης χρονιάς θα αποτελέσει την καλύτερη ιστορικά διοργάνωση έκλεισαν την κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησαν σήμερα όλοι φορείς που υποστηρίζουν το ετήσιο ραντεβού της αγοράς της κινητής τηλεφωνίας στη Βαρκελώνη.

Με την παρουσία εκπροσώπων της κεντρικής κυβέρνησης της Ισπανίας, της Ζενεραλιτάτ (της τοπικής κυβέρνησης) της Καταλονίας, του δήμου της Βαρκελώνης, των Υγειονομικών αρχών και βεβαίως της Ένωσης GSMA πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο συνέντευξη Τύπου με στόχο να γίνουν κατανοητοί οι λόγοι της ακύρωσης της έκθεσης αλλά και να απευθύνουν ένα κοινό και σαφές μήνυμα για την επόμενη διοργάνωση. «Το μέλλον μας περιμένει ενωμένους» ανέφερε ενδεικτικά ο επικεφαλής της GSMA, John Hoffman, προσθέτοντας ότι ευχή όλων είναι το 2021 να συμμετέχουν όλες οι εταιρείες και οι συνεργάτες που ήταν ιστορικά παρόντες στην έκθεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνεχείς ακυρώσεις της συμμετοχής των εταιρειών υπό το φόβο της εξάπλωσης του κορονοϊού καθιστούσε αδύνατη τη διεξαγωγή του event. “Συνεπώς η έκθεση ακυρώνεται για λόγους ανωτέρας βίας, λόγω της επιδημίας που προέκυψε στην Κίνα”, ανέφερε ο κ. Hoffman, προσθέτοντας ότι κατά τη γνώμη του η εξέλιξη αυτή απαλλάσσει τη GSMA από οικονομικές ευθύνες.

Αυτές οι «οικονομικές ευθύνες» ήταν και λογικά θα εξακολουθήσει για αρκετούς μήνες να είναι το σημείο τριβής μεταξύ εταιρειών, GSMA, ασφαλιστικών εταιρειών, υπηρεσιών φιλοξενίας κλπ. καθώς τα ποσά που διακυβεύονται είναι τεράστια και συνολικά μετριούνται σε κλίμακα δισεκατομμυρίων ευρώ.

Από τη μεριά του ο γενικός διευθυντής της GSMA, Mats Granryd, κατέστησε σαφές ότι «η προτεραιότητα ήταν ξεκάθαρη και απλή: να διασφαλιστεί η υγεία όλων των ανθρώπων που θα συμμετείχαν στην έκθεση καθώς και η φήμη του MWC και των εταιρειών».

Ξαναπαίρνοντας το λόγο ο John Hoffman, πρόσθεσε ότι υπήρχε η σκέψη το event να προχωρήσει έστω και σε πολύ μικρότερο μέγεθος, ιδέα όμως που εγκαταλείφθηκε, όταν έγινε αντιληπτό ότι ακόμα και οι εταιρείες που δεν είχαν ανακοινώσει μέχρι την ώρα ακύρωσης του event την απόσυρσή τους θα προχωρούσαν σε αντίστοιχη κίνηση αργότερα. Επιπλέον, σημείωσε ότι η ιδέα της αναβολής και πραγματοποίησης του event λίγες ημέρες αργότερα δεν εξετάστηκε ποτέ γιατί η εξέλιξη του κορονοϊού είναι μεταβλητή και τίποτα δεν εγγυάται ότι θα έχει ξεπεραστεί σε μερικούς μήνες.

MOBILE WORLD CONGRESS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home