Πιο κοντά T-Mobile και Sprint μετά από δικαστική απόφαση

Πιο κοντά T-Mobile και Sprint μετά από δικαστική απόφαση

Ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση της εξαγοράς της Sprint από την T Mobile ήρθαν οι δύο πλευρές, μετά από τη χθεσινή απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου στις ΗΠΑ, το οποίο απέρριψε τους ισχυρισμούς των αμερικανικών Πολιτειών της Καλιφόρνιας και της Νέας Υόρκης.

Οι δύο τελευταίες είχαν προσφύγει στο δικαστήριο θεωρώντας ότι το mega deal μεταξύ των δύο τηλεπικοινωνιακών εταιρειών θα λειτουργούσε υπέρ της μείωσης του ανταγωνισμού και της αύξησης των τιμολογίων των υπηρεσιών. Ισχυρισμοί που δεν έγιναν τελικά δεκτοί από το δικαστήριο, μετά από μία ακροαματική διαδικασία που κράτησε δύο εβδομάδες.

Οι T Mobile και Sprint αποτελούν τον τρίτο και τέταρτο παίκτη στο πεδίο της κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ, με 86 και 54 εκατομμύρια συνδρομητές αντίστοιχα. Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών έγινε γνωστή στα τέλη Απριλίου του 2018, με την αξία του deal να αγγίζει τα 26 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όταν ολοκληρωθεί η έγκριση της εξαγοράς η νέα εταιρεία, κάτω από την ομπρέλα της T-Mobile, θα διαθέτει συνδυαστικά περισσότερους από 140 εκατομμύρια συνδρομητές, αριθμός που θα την κατατάσσει στην τρίτη θέση ανάμεσα στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους των ΗΠΑ, όμως πολύ πιο κοντά στη δεύτερη θέση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Verizon με περισσότερους από 153 εκατομμύρια συνδρομητές. Ταυτόχρονα, όπως δηλώνουν οι δύο εταιρείες, T-Mobile και Sprint η συγχώνευσή τους θα έχει ως αποτέλεσμα το πιο γρήγορο λανσάρισμα του δικτύου 5G και των νέων υπηρεσιών που προκύπτουν. 

Βασικός μέτοχος της Sprint είναι ο ιαπωνικός όμιλος Softbank, ο οποίος όταν και εφόσον ολοκληρωθεί το deal θα χρηματοδοτήσει ένα μεγάλο μέρος του επενδυτικού του ταμείου Vision Fund από τα κεφάλαια που θα προκύψουν από τη συμφωνία.

T-MOBILE,SPRINT,ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home