Μεγάλη νίκη της AirBnB στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Μεγάλη νίκη της AirBnB στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Μια μεγάλη νίκη ήταν η σημερινή απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για την AirBnB στη διαμάχη που είχε με τη γαλλική τουριστική ένωση AHTOP, κρίνοντας ότι η εταιρεία είναι μια online υπηρεσία και όχι ένα «μεσιτικό γραφείο».

Η ιστορία πάει πίσω αρκετούς μήνες όταν η γαλλική ένωση προσέφυγε στα δικαστήρια, ισχυριζόμενη ότι η AirBnB είναι πρακτικά ένα μεσιτικό γραφείο και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να υπόκειται στη σχετική γαλλική νομοθεσία, πράγμα που δεν το έκανε μέχρι τότε.

Τελικά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα επιθυμούσε η ένωση AHTOP, καθώς το ευρωπαϊκό δικαστήριο αποφάσισε ότι η AirBnB είναι μια υπηρεσία της κοινωνίας της πληροφορίας, ένας νομικός όρος που έχει υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις εταιρείες εκείνες, που προσφέρουν online υπηρεσίες. Άρα, θα πρέπει να είναι σύμφωνη με διαφορετική νομοθεσία από εκείνη που ζητούσε η γαλλική τουριστική ένωση.

Η απόφαση αυτή αποτελεί νίκη όχι μόνο γιατί η AirBnB μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία της όπως το έκανε μέχρι σήμερα αλλά και γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό χαρτί για ανάλογες υποθέσεις που αντιμετωπίζει διεθνώς και δημιουργεί ταυτόχρονα ένα νομικό προηγούμενο για όσους φορείς ενδεχομένως να εξέταζαν μια ανάλογη προσφυγή εναντίον της AirBnB.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η AirBnB αποτελεί επίσημο συνεργάτη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι. Άρα η αμερικανική εταιρεία μπορεί να προωθεί ανεπηρέαστη τα καταλύματα της πλατφόρμας της στο κοινό που θα επισκεφθεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη γαλλική πρωτεύουσα.

AIRBNB,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home