Apple: παρουσιάζει τα νέα iPhone

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Apple: παρουσιάζει τα νέα iPhone

Ημέρα iPhone η 10η Σεπτεμβρίου 2019 και όλα τα μάτια των φίλων της τεχνολογίας θα είναι στραμμένα το βράδυ στα νέα μοντέλα που θα παρουσιαστούν από την Apple στο αμφιθέατρο Steve Jobs. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, είτε γιατί θα θαυμάσουμε είτε γιατί θα γκρινιάξουμε (συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια) τις νέες συσκευές με τις οποίες η αμερικανική εταιρεία θέλει να βάλει ένα στοπ στην «κατηφόρα» που έχουν πάρει οι πωλήσεις την τελευταία χρονιά.

Οι φήμες των προηγούμενων ημερών είναι πάρα πολλές, η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι επίσημα μέχρι στιγμής, οπότε μερικές ώρες πριν βγουν στον αέρα ας δούμε ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που πιστεύουμε ότι θα φέρουν τα νέα iPhone.

Ξεκινώντας από τον αριθμό τους, είναι δεδομένο ότι η Apple θα συνεχίσει την παράδοση που ξεκίνησε με το iPhone 8, όταν και παρουσίασε τότε τρεις συνολικά συσκευές (iPhone 8, 8 Plus και X). Δύο χρόνια μετά και αφού το επανέλαβε και πέρυσι, η αμερικανική εταιρεία θα παρουσιάσει σήμερα τρεις συσκευές. Η πιο πιθανή ονοματοδοσία τους; iPhone 11 (ή 11R) για το πιο φθηνό μοντέλο, iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max (ή 11 Max). Όχι και η καλύτερη, αν θέλετε την προσωπική μας άποψη αλλά ίσως η πιο ενδεδειγμένη για να αναδειχθούν οι διαφορές μεταξύ των μοντέλων. Οι λατινικοί χαρακτήρες που υιοθετήθηκαν με το iPhone X εγκαταλείπονται, αφού μπαίνοντας στο 11, θα έπρεπε αντίστοιχα να μπει ένας ακόμα χαρακτήρας (π.χ. ΧΙ) που είναι μάλλον αδόκιμο για εμπορική χρήση.

Μια δεύτερη σημαντική προσθήκη για τους φίλους της φωτογραφίας θα είναι αυτή της μίας επιπλέον κάμερας. Smartphone με τιμή πάνω από 900 ευρώ δεν νοείται πλέον με μία μονή κύρια κάμερα, οπότε ακόμα και το προσιτό μοντέλο θα εξοπλιστεί με μία δεύτερη telephoto, ενώ τα ακριβότερα θα πάρουν μία τρίτη υπερευρυγώνια. Αν και καθυστέρησε η Apple θα κινηθεί στα χνάρια των άλλων κατασκευαστών που έχουν εξοπλίσει τις κορυφαίες τους προτάσεις (και όχι μόνο) με σύστημα πολλαπλής κύριας κάμερας.  Οι αλλαγές δεν θα περιοριστούν μόνο στον αριθμό των καμερών αλλά και στην ποιότητα και τις δυνατότητες που θα προσφέρουν, καθώς αναμένεται να είναι σημαντικά αναβαθμισμένες. Μια ενδιαφέρουσα φήμη που ήρθε το καλοκαίρι από το 9to5mac.com αφορά τη λειτουργία Smart Frame και πως η υπερευρυγώνια και η στάνταρ ευρυγώνια θα συνδυάζονται με ένα τρόπο που δεν το έχουμε δει από άλλο κατασκευαστή. Συγκεκριμένα, με τη συγκεκριμένη λειτουργία και στις λήψεις με την ευρυγώνια κάμερα θα γίνεται μια ταυτόχρονη λήψη και με την υπερευρυγώνια, παρέχοντας έτσι στον κάτοχο του iPhone την ευχέρεια να κάνει κάποιες διορθώσεις στο κάδρο του για να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα. Αναβαθμισμένη θα είναι και η selfie κάμερα, προσφέροντας τουλάχιστον μεγαλύτερη ανάλυση των φωτογραφιών.  

Αν και οι αισθητικές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο θα είναι μάλλον περιορισμένες η προσθήκη της τρίτης κάμερας θα αλλάξει τη διάταξη των καμερών στην πλάτη του iPhone. Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που έχουμε δει (και με βάση τις φήμες είναι πραγματικές) η διάταξη που έχει επιλεγεί και η τοποθέτησή της στην επιφάνεια της συσκευής είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενη ως προς το αισθητικό αποτέλεσμα.

Η αντίστροφη φόρτιση, η δυνατότητα δηλαδή φόρτισης άλλων συσκευών ακουμπώντας τες πάνω στην πλάτη του iPhone είναι ένα ακόμα στοιχείο που λογικά θα φέρει η Apple στα νέα της μοντέλα, ακολουθώντας επίσης κατασκευαστές, όπως η Huawei και η Samsung, που ήδη προσφέρουν τη συγκεκριμένη δυνατότητα σε δικά τους smartphones. Με δεδομένο ότι οι ανάγκες ενέργειας για μια τέτοια λειτουργία είναι μεγαλύτερες, λογικά θα μεγαλώσει και το μέγεθος των μπαταριών με τα οποία θα εξοπλίζονται τα νέα iPhone. Η ταχεία φόρτιση υποστηριζόταν ήδη από τα προηγούμενα μοντέλα αν και η Apple δεν συμπεριλάμβανε τον ταχείας φόρτισης στο πακέτο αγοράς, αλλά τον διέθετε ως ξεχωριστό αξεσουάρ. Υπάρχουν κάποιες υποψίες ότι ίσως το κάνει φέτος.

Τα νέα iPhone θα διαθέτουν επιπλέον το νέο καλύτερο επεξεργαστή Α13, μεγαλύτερη μνήμη RAM, ενώ μια ακόμα ενδιαφέρουσα προσθήκη (εφόσον βέβαια υλοποιηθεί) είναι η υποστήριξη dual Bluetooth audio output, που θα επιτρέπει στο iPhone να στριμάρει τη μουσική ταυτόχρονα σε δύο συσκευές, π.χ. σε δύο ζευγάρια ασύρματα ακουστικά.

IPHONE,IPHONE 11,SMARTPHONES,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home