Χάκερ “ξεγέλασαν” το DNS

Deasy @ 17.04.2019
Χάκερ “ξεγέλασαν” το DNS

Φαίνεται πως αυτό οι ειδικοί που ασχολούνται με την ασφάλεια στον ψηφιακό μας κόσμο το περίμεναν εδώ και καιρό αλλά άλλο να το περιμένεις και άλλο να συμβαίνει.

Ερευνητές της Cicso ανακοίνωσαν πως ομάδα αγνώστων κατάφερε να ξεγελάσει το DNS και να δημιουργήσει παρακαμπτήριες οδούς μέσω της οποίας μπορούσαν να υποκλέψουν το σύνολο της διαδικτυακής κίνησης συγκεκριμένων χωρών.

Το DNS είναι ουσιαστικά ο τηλεφωνικός κατάλογος του διαδικτύου. Κάθε μηχανή με σύνδεση στο Internet έχει μια μοναδική IP διεύθυνση και για να μην μπαίνεις στον κόπο να απομνημονεύσεις τα αριθμητικά μακρινάρια υπάρχει το σύστημα των domain names όπου γράφοντας deasy.gr συνδέεσαι με έναν συγκεκριμένο υπολογιστή, γράφοντας google.com με έναν άλλο κ.ο.κ. Βεβαίως το σύστημα είναι πιο πολύπλοκο αλλά το λέμε για να πάρουν μία ιδέα και όσοι δεν έχουν και τα δυο τους χέρια βουτηγμένα μέσα στα bits και τα bytes.
Αν όμως καταφέρεις να ξεγελάσεις το σύστημα μπορείς να κάνεις… αγγέλους. Αυτό ακριβώς έκανε η ομάδα των αγνώστων που αφού παραβίασε μηχανισμούς και συστήματα ασφαλείας κατάφερε να δημιουργήσει “παρακαμπτήριες” οδούς που δρομολογούσαν την κίνηση μέσα από δικούς τους υπολογιστές.

Όπως διαπιστώθηκε, το DNS χωρών όπως η Αρμενία, η Αλβανία, η Κύπρος, η Ιορδανία, η Αίγυπτος, το Ιράκ, ο Λίβανος, η Συρία, η Τουρκία και τα Αραβικά Εμιράτα παραβιάστηκε, με αποτέλεσμα όλη η επικοινωνία συμπεριλαμβανομένου και του email να δρομολογείται μέσω ενδιάμεσων κόμβων που ανέλαβαν τον ρόλο της υποκλοπής.

Οι ειδικοί της Cisco τονίζουν πως η μέθοδος είναι τόσο εξελιγμένη που το θύμα δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει. Προσθέτουν, επίσης, πως ολοένα αυξανόμενος αριθμός χάκερ στη Μέση Ανατολή υιοθετεί (με επιτυχία κατά πως φαίνεται) τη συγκεκριμένη τεχνική…

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home