Huawei P30 Pro: «φωτογραφία πέρα από την ανθρώπινη όραση»

Huawei P30 Pro: «φωτογραφία πέρα από την ανθρώπινη όραση»

Από το 2016 όταν η Huawei αποφάσισε να επενδύσει ακόμα περισσότερο στη φωτογραφία με τη συνεργασία της με τη Leica αύξανε συνεχώς τον πήχη και για την ίδια και για τους υπόλοιπους κατασκευαστές. Πέρυσι, με το P20 Pro έκανε ένα άλμα, φέτος με τη σειρά P30 και το κορυφαίο της μοντέλο, το P30 Pro, το ξανακάνει. Καταφέρνει να δημιουργήσει ένα smartphone που ανεβάζει ακόμα περισσότερο τα όρια της φωτογραφίας από το smartphone.

«Ξαναγράφουμε τους κανόνες για το τι σημαίνει φωτογράφιση με ένα smartphone» σημείωναν τα στελέχη της κινεζικής εταιρείας σήμερα στο Παρίσι. Δεν έχουν άδικο, αφού για ακόμα μία φορά η Huawei φέρνει χαρακτηριστικά και δυνατότητες φωτογραφίας που κανείς δεν περίμενε ότι θα δούμε σε ένα smartphone. Το Huawei P30 Pro είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο φωτογράφισης ακόμα και για τον πιο αδαή χρήστη, που μπορεί να τραβήξει καλές φωτογραφίες κάτω από σχεδόν οποιεσδήποτε συνθήκες, με τον πιο απλό τρόπο. Δεν είναι τυχαίο ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ειπώθηκε 2-3 φορές η ατάκα «photography beyond vision» (φωτογραφία πέρα από την ανθρώπινη όραση), που δικαιολογείται από το απίθανο τελικό zoom 50x αλλά και την ικανότητα του Huawei P30 Pro να τραβάει φωτεινές λήψεις ακόμα και σε πλήρες σκοτάδι. Χαρακτηριστικά που τελικά χαρίζουν στη συσκευή την 1η θέση στο σύστημα μετρήσεων της DXoMark.

 

Η σειρά Ρ έρχεται κοντά με τη σειρά Mate

Ταυτόχρονα, το Huawei P30 Pro είναι και ένα εξαιρετικό smartphone με χαρακτηριστικά και εξοπλισμό από το πάνω-πάνω ράφι. Και από εκεί θα ξεκινήσουμε…

Στη νέα σειρά P η Huawei προχωρά και σε σημαντικές σχεδιαστικές αλλαγές, ανανεώνοντας την εξωτερική εμφάνιση των συγκεκριμένων μοντέλων και μάλλον φέρνοντάς την πιο κοντά με τη σειρά Mate. Τόσο το γενικό design όσο και η οθόνη με τις κυρτές πλευρές παραπέμπουν στην άλλη κορυφαία σειρά της κινεζικής εταιρείας, σε μια κίνηση που ίσως δεν είναι τυχαία και ενδεχομένως να είναι προάγγελος αλλαγών που θα δούμε στο μέλλον.  

Ας επιστρέψουμε στη σειρά P, η οποία αυξάνει και φέτος λίγο την οθόνη της, φθάνοντας με το P30 Pro στις 6,47 ίντσες (από το 2016 με το P9 Plus έχουμε αύξηση περίπου μιας ίντσας). Η OLED οθόνη του Huawei P30 Pro και ανάλυσης FullHD+ έχει αναλογία 19.5:9 και προσφέρει πολύ ωραία και ζωντανά χρώματα, ενώ ταυτόχρονα το notch της προηγούμενης γενιάς έχει αντικατασταθεί από ένα μικρότερο, σε σχήμα σταγόνας. Εκεί έχει τοποθετηθεί και η selfie κάμερα, ανάλυσης 32MP.  H οθόνη καταλαμβάνει σχεδόν το σύνολο της μπροστινής επιφάνειας, με αποτέλεσμα ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων να είναι ενσωματωμένος σ’ αυτήν, όπως συνέβη το Φθινόπωρο με το Mate 20. Ταυτόχρονα, η λειτουργία τεχνολογίας ηλεκτρομαγνητικής διέγερσης μετατρέπει την οθόνη σε ακουστικό.

Κυρτές πλευρές έχει και η πίσω όψη διευκολύνοντας το κράτημα της συσκευής, ενώ η παρουσία του γυαλιού κάνει ακόμα πιο ωραία την αίσθηση αυτή. Βέβαια, αυτό –όπως και σε πολλά ακόμα μοντέλα που καλύπτεται η επιφάνεια από γυαλί- έχει και το τίμημά του αφού η συσκευή γλιστράει πιο εύκολα.

Από το Mate 20 έρχεται, όπως περιμέναμε, και ο επεξεργαστής Kirin 980, συνοδευόμενος με 8GB μνήμη RAM και αποθηκευτικό χώρο 128GB (στη βασική έκδοση του P30 Pro), ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επέκτασης με τη χρήση καρτών nm.

 

Τέσσερις κάμερες

Προφανώς το κύριο μενού του Huawei P30 Pro είναι η φωτογραφία, το σημείο αναφοράς της σειράς Ρ από την έναρξη της συνεργασίας της κινεζικής εταιρείας με τη Leica και έπειτα. Στο Huawei P30 Pro το οπλοστάσιο περιλαμβάνει τέσσερις συνολικά κάμερες, προσφέροντας ένα ασύλληπτα μεγάλο εύρος δυνατοτήτων στο χρήστη. Οι (πιθανώς λίγοι) φίλοι της ασπρόμαυρης φωτογραφίας ίσως να δυσαρεστηθούν βέβαια αφού και στο P30 Pro εγκαταλείπεται ο μονοχρωματικός φακός για χάρη του υπερευρυγώνιου, όπως ακριβώς συνέβη το προηγούμενο Φθινόπωρο με το Mate 20 Pro.

Ας ξεκινήσουμε όμως από τον στάνταρ φακό, που έρχεται ακόμα πιο φωτεινό διάφραγμα f1.6, με υποστήριξη οπτικού σταθεροποιητή, ο οποίος υποστηρίζεται από τον κύριο αισθητήρα με την ονομασία Super Spectrum και ανάλυση 40ΜΡ (και με μέγεθος 1/1,7 της ίντσας). Η απόδοση της συγκεκριμένης ονομασίας έγκειται, σύμφωνα με τη Huawei, στην μεγαλύτερη ευαισθησία του στο φως, ενώ οι τεχνικοί της εταιρείας έχουν προχωρήσει σε μια απρόσμενη κίνηση, ξεφεύγοντας από το κλασικό χρωματικό μοντέλο που συναντάμε στις κάμερες (RGB) και περνώντας στο RYYB (αντικαθιστώντας τα πράσινα pixels -G- με τα κίτρινα -Υ). Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο αισθητήρας να απορροφάει 40% περισσότερο φως.  

Ο δεύτερος φακός είναι ο υπερευγυρώνιος, ανάλυσης 20ΜΡ, εστιακής απόστασης 16mm, με τη Huawei να επισημαίνει ότι έχει μειώσει το επίπεδο της παραμόρφωσης (που έτσι κι αλλιώς παράγουν οι φακοί με αυτό το εύρος γωνίας), ειδικά στις άκρες της φωτογραφίας.

Σαν τρίτο φακό η Huawei στο P30 Pro εισάγει έναν νέο telephoto (ανάλυσης 8ΜΡ), εστιακής απόστασης 125mm, ο οποίος και αντικαθιστά τον 80άρη που είχαμε γνωρίσει τόσο στο P20 Pro και στο Mate 20 Pro (ο συγκεκριμένος φακός διατηρείται και στη βασική έκδοση P30). Ακριβώς λόγω του μεγάλου ζουμ ο φακός είναι πιο σκοτεινός (f3.4)από τον προηγούμενο, ωστόσο προσφέρει την ευχέρεια στο χρήστη να φέρει ακόμα πιο κοντά το θέμα του.

Τέλος, η Huawei επιλέγει την ενσωμάτωση -στο πίσω μέρος- μιας ToF κάμερας, μέσω της οποίας το P30 Pro μπορεί να παράγει ωραίες λήψεις με βάθος πεδίου και θολό φόντο, που τονίζει ακόμα περισσότερο το βασικό θέμα. Το επίπεδο της θολούρας είναι δυναμικό ανάλογα με την απόσταση που βρίσκεται το κύριο αντικείμενο της λήψης μας, από την κάμερα αλλά και το background, ενώ η ίδια κάμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας.

Όμως οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εδώ, καθώς η κινεζική εταιρεία έχει αναβαθμίσει εντυπωσιακά τις δυνατότητες του υβριδικού και του ψηφιακού ζουμ, το οποίο λειτουργεί έως το 50x. Μέχρι το 10x (σε σχέση με τον στάνταρ φακό πάντα) λειτουργεί το υβριδικό και από εκεί και έπειτα το ψηφιακό. Πρακτικά, με το Huawei P30 Pro έχουμε ένα φωτογραφικό smartphone με εύρος εστιακής απόστασης 16mm έως 1343mm! Ακόμα πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι η καθαρότητα των λήψεων, που σίγουρα υπερβαίνει αυτό που περιμέναμε.

Οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν… Στην παρουσίαση του P20 Pro είχαμε κάνει αναφορά στην εντυπωσιακή απόδοση της συσκευής στις νυχτερινές λήψεις. Το Huawei P30 Pro ανεβαίνει επίπεδα πιο πάνω, χάρη στο εντυπωσιακό ISO που διαθέτει το οποίο ανεβαίνει έως το εξωπραγματικό 409600. Πρακτικά, ένα τόσο μεγάλο ISO προσφέρει την ευχέρεια λήψεων ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι. Ναι, με αρκετό θόρυβο αλλά και πάλι είναι εντυπωσιακή η εικόνα που βλέπει ο χρήστης στην οθόνη του.

Συγκριτικές νυχτερινές λήψεις του Huawei P30 Pro με αντίστοιχες του iPhone XS Max και του Samsung S10+. Οι λήψεις του Ρ30 Pro είναι οι πρώτες από δεξιά.

Βελτιωμένο σύμφωνα με τη Huawei έρχεται και το video που παράγει το Huawei P30 Pro, χωρίς βέβαια το DXoMark να τη δικαιώνει, αφού έστω και για μονάδα η αξιολόγηση του video είναι χαμηλότερη από εκείνη του P20 Pro. Ωστόσο τα νέα χαρακτηριστικά θα τα εκτιμήσει ο χρήστης, αφού έχουμε πλέον διπλή σταθεροποίηση εικόνας αλλά και dual view βίντεο. Πιο απλά δυνατότητα ταυτόχρονης εγγραφής με δύο φακούς (από το standard και τον τηλεφακό).

Η αυτονομία του P30 Pro αναμένεται να βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με αυτά του Mate 20 Pro, αφού ενσωματώνει μπαταρία 4200mAh, με υποστήριξη πολύ γρήγορης φόρτισης με τον φορτιστή των 40W, o οποίος μπορεί να φορτίσει το 70% της συνολικής χωρητικότητας της μπαταρίας σε μόλις 30 λεπτά.

Το P30 Pro τρέχει Android 9 Pie με το γραφικό περιβάλλον EMUI 9.1 της Huawei και κυκλοφορεί στη χώρα μας πολύ σύντομα και συγκεκριμένα την Τρίτη, 2 Απριλίου. Μέχρι την Τρίτη έχουν ενεργοποιηθεί ήδη οι προπαραγγελίες στα καταστήματα με δώρο το νέο smartwatch (Watch GT) της εταιρείας. Όσο για την τιμή του, το βασικό μοντέλο του P30 Pro (128GB) κοστίζει 949 ευρώ, ενώ με τον αποθηκευτικό χώρο των 256GB ανεβαίνει στα 1049 ευρώ.

HUAWEI P30 PRO,HUAWEI P30,SMARTPHONES,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home