Η συγχώνευση που κάνει τεράστια την Disney

Deasy @ 22.03.2019
Η συγχώνευση που κάνει τεράστια την Disney

Είναι μία τεράστια από οικονομικής πλευράς συγχώνευση, αφού η αξία της ξερπενρά τα 71 δισ. δολάρια αλλά ο αντίκτυπος θα είναι πολύ πιο μεγάλος και δεν περιορίζεται μόνο σε θέματα χρημάτων.

Με την ολοκλήρωση της αγοράς της 21 Century Fox η Disney βάζει στο οπλοστάσιό της ένα κομμάτι της υπηρεσίας Hulu, έναν τεράστιο βέβαια όγκο κινηματογραφικών παραγωγών, ενώ ο 88χρονος Ρούπερτ Μέρντοχ διατηρεί τον έλεγχο του ειδησεογραφικού τομέα, δηλαδή την News Corporation, την Wall Street Journal και το Fox TV.

Μία από τις καραμπόλες που πολλοί είμαστε σίγουροι πως χαίρονται που συμβαίνει είναι η επιστροφή των X-Men και των Fantastic Four στην Marvel. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να περιμένουμε ταινία με τους Avengers να παίζουν πλάι στους... φίλους από τα παλιά; Ίσως. Για την ιστορία, X-Men και Fantastic Four ανήκαν στην Marvel αλλά πουλήθηκαν στην -τότε- 20th Century Fox στις αρχές της δεκαετίας του '90 όταν η εταιρεία αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Αυτή η συγκέντρωση όμως που συμβαίνει δεν θα είναι αναίμακτη. Υπολογίζεται πως με το πιο συγκρατημένο σενάριο πως θα χάσουν τη δουλειά τους 4.000 εργαζόμενοι, ενώ οι πιο απαισιόδοξοι μιλούν για 10.000 χαμένες θέσεις εργασίας.

Φυσικά η συγχώνευση δημιουργεί έναν μιντιακό γίγαντα που θα έχει αυξημένο βάρος σε κάθε διαπραγμάτευση. Αυτό σημαίνει για παράδειγμα πως η Disney θα μπορεί να ζητά μεγαλύτερο μερίδιο από τις εισπράξεις των κινηματογράφων και κάποιοι στις ΗΠΑ ήδη δεν καλοβλέπουν με ενθουσιασμό τη συγχώνευση λόγω των μονοπωλιακών της χαρακτηριστικών.

DISNEY,MARVEL,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home