Huawei P30: τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Deasy @ 14.03.2019
Huawei P30: τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Δώδεκα μέρες πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις για τα νέα smartphones της σειράς Huawei P30, συνεχίζεται το… μαρτύριο της σταγόνας για τους φίλους των τηλεφώνων της κινεζικής εταιρείας, με τις καθημερινές διαρροές, τις δηλώσεις στελεχών ή ακόμα και τα teaser videos να δοκιμάζουν την υπομονή τους.

Λίγες μέρες λοιπόν πριν τα αποκαλυπτήρια που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι ας δούμε τις πιο αξιόπιστες πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί για τα νέα μοντέλα. Ξεκινώντας από τον αριθμό τους, η σειρά P30 θα αποτελείται από τρεις συσκευές, συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων. Αντίστοιχη θα είναι και η ονοματοδοσία τους: Huawei P30 Lite, Huawei P30 (η στάνταρ έκδοση) και Huawei P30 Pro.

 

Huawei P30 Lite

To Huawei P30 Lite θα είναι το πιο προσιτό smartphone της σειράς, με την τιμή του να εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται στα επίπεδα των P20 Lite ή Mate 20 Lite, όταν αυτά κυκλοφορήσαν στην αγορά, την προηγούμενη Άνοιξη και Φθινόπωρο αντίστοιχα. Η οθόνη που θα φοράει το P30 Lite θα έχει μέγεθος 6,15 ίντσες, με ανάλυση FullHD+, με την εγκοπή στην πάνω πλευρά να παίρνει το σχήμα σταγόνας. Θεωρείται δεδομένο ότι στην πίσω πλευρά θα υπάρχει ένα τριπλό σύστημα καμερών, με μία στάνταρ, μία υπερευρυγώνια και μία ακόμα που θα δίνει το βάθος πεδίου. Οι γνώμες διίστανται προς το παρόν για την ανάλυση των παραπάνω καμερών, καθώς υπάρχουν αρκετά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ένα σύστημα 20+16+2MP και άλλα σε ένα σύστημα 24+8+2MP, καθώς θεωρείται ότι το Huawei Nova 4e, που ανακοινώθηκε για την αγορά της Κίνα θα είναι το P30 Lite της Ευρώπης.

Ο επεξεργαστής του Huawei P30 Lite θα είναι ο Kirin 710, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος θα φθάνει τα 128GB. Για τη μνήμη RAM οι απόψεις διίστανται μεταξύ 4 και 6GB. Λογικά οι απορίες μας θα λυθούν λίγο νωρίτερα από τις 26 Μαρτίου, αφού η Huawei συνηθίζει να αποκαλύπτει νωρίτερα το προσιτό της μοντέλο, το οποίο δεν διαθέτει κάποιο από τα νέα σημαντικά χαρακτηριστικά της σειράς. Αν ισχύει ότι το P30 Lite είναι το Nova 4e τότε το έχει ήδη αποκαλύψει.

 

Huawei P30

Η στάνταρ έκδοση το Huawei P30 ανεβαίνει αρκετά επίπεδα πιο πάνω στο πεδίου του εξοπλισμού. Η οθόνη, μολονότι θα είναι αντίστοιχου μεγέθους με το P30 Lite, θα είναι τεχνολογίας OLED, ενσωματώνοντας και αυτή το notch σε σχήμα σταγόνας.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, το Huawei P30 αναμένεται να φοράει τον επεξεργαστή Kirin 980, οποίος θα συνοδεύεται από μνήμη RAM 6/8GB. O αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων θα είναι τοποθετημένος κάτω από την οθόνη, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος θα είναι και σε αυτό το μοντέλο στα 128GB. Στην πίσω πλευρά και εδώ θα έχουμε τριπλό σύστημα κάμερας, με τη σημαντική διαφορά βέβαια ότι εδώ έχουμε τη συνεργασία της Leica. Σε ότι αφορά την ανάλυση, ο κύριος φακός θα δίνει φωτογραφίες ανάλυσης έως 40MP, ο υπερευρυγώνιος 20MP και ο τρίτος, τηλεφακός (3x οπτικό ζουμ σε σχέση με τον κύριο) θα προσφέρει ανάλυση 8MP. Πρακτικά και εφόσον επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες το σύστημα αυτό διατηρείται (ως προς τα κύρια χαρακτηριστικά του τουλάχιστον) ίδιο με εκείνο που είδαμε στο Mate 20 Pro.

 

Huawei P30 Pro

Η κορυφαία συσκευή της σειράς θα είναι το Huawei P30 Pro, στο οποίο έχει πέσει το κύριο βάρος της δημοσιότητας αλλά και όλου του teaser υλικού που ανεβάζει η Huawei στις δικές της σελίδες. Βασικό σημείο στο οποίο εστιάζουν όλες οι πληροφορίες είναι οι τέσσερις κάμερες στην πίσω πλευρά, μία εκ των οποίων θα είναι περισκοπική, προσφέροντας την ευχέρεια έως και 10x ζουμ σε σχέση με τον κύριο φακό. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος φακός θα ξεχωρίζει στη διάταξη της πλάτης του Huawei P30 Pro, λόγω της τετράγωνης οπής στην οποία θα είναι τοποθετημένος.

Το υπόλοιπο σύστημα φακών θα αποτελείται από τον κύριο φακό ανάλυσης 38MP, έναν υπερευρυγώνιο (πιθανότατα 20ΜΡ) και έναν ακόμα που θα προσφέρει την αίσθηση του βάθους στις φωτογραφίες.

Το Huawei P30 Pro θα φοράει τον ίδιο επεξεργαστή με τη στάνταρ έκδοση, ενώ η μνήμη RAM πιθανότατα θα είναι αποκλειστικά 8GB (υπάρχει και η φημολογία για 12GB). Για τον αποθηκευτικό χώρο θα παρέχονται δύο επιλογές, μεταξύ 128GB και 256GB. Τέλος, η OLED οθόνη θα ανεβαίνει στα επίπεδα των 6,5 ιντσών.

 

 

HUAWEI P30,HUAWEI P30 PRO,HUAWEI P30 LITE,SMARTPHONES,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home