Η Google θέλει να ξεχάσεις τα passwords

Deasy @ 26.02.2019
Η Google θέλει να ξεχάσεις τα passwords

Φαίνεται πως η ώρα που θα μπορείς να επιβεβαιώνεις την ταυτότητά σου με πιο... ανθρώπινο τρόπο έρχεται πιο κοντά.

Η Google ανακοίνωσε πως για τις συσκευές με Android 7 και πάνω θα μπορείς να ταυτοποιείσαι με βιομετρικά στοιχεία, δηλαδή βασικά το δακτυλικό σου αποτύπωμα. Η σχετική δυνατότητα παρέχεται πια χάρη στην πιστοποίηση του Android από τον οργανισμό Fast Identity Online Alliance ή FIDO που προσωπικά μας προκαλεί ένα χαμόγελο γιατί μας θυμίζει έναν χαρακτήρα καρτούν από τα νιάτα μας.

Πολλές εφαρμογές σήμερα, κυρίως αυτές που σχετίζονται με το online banking, υποστηρίζουν τη δυνατότητα ταυτοποιησης με το δακτυλικό αποτύπωμα, κάτι που βεβαίως είναι πολύ βολικό αφού το να εισάγεις passwords σε ένα smartphone ούτε εύκολο ούτε πρακτικό είναι. Άλλωστε έχει αποδειχθεί κατ'επανάληψη πως τα passwords δεν είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποκτήσεις πρόσβαση σε ένα site και, τέλος πάντων, δεν είναι και τόσο εύκολο να σου κλέψει κανείς το δαχτυλικό αποτύπωμα.

Η ανακοίνωση της πιστοποίησης έγινε -πού αλλού- στο Mobile World Congress και μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην κατάργηση των κλασικών κωδικών πρόσβασης που πρέπει να έχουν μήκος 10-20 χαρακτήρες, να περιέχουν πεζα και κεφαλαία και αριθμούς και σύμβολα και που πρέπει να αλλάζουμε συχνά.

Εφτά στις δέκα εταιρείες που ρωτήθηκαν σχετικά πριν από τρία χρόνια είχαν πει πως μέχρι το 2026 θα έχουν καταργήσει τους κωδικούς πρόσβασης και στη θέση τους θα χρησιμοποιούν βιομετρικά συστήματα και διαδικασία διπλής πιστοποίησης.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,GOOGLE,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home