Σταθερά θετική πορεία για τη Microsoft Hellas

Σταθερά θετική πορεία για τη Microsoft Hellas

Η ολοένα και μεγαλύτερη αποδοχή της ελληνικής αγοράς λύσεων που βασίζονται στο cloud, μεταξύ των οποίων το Microsoft Azzure, η οικογένεια Dynamics αλλά και το Microsoft Office οδηγούν σε θετικά αποτελέσματα και το ελληνικό γραφείο της Microsoft, το οποίο τα τελευταία χρόνια εμφανίζει σταθερά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Μάλιστα, όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας σε χθεσινή συνάντηση με εκπροσώπους Τύπου, την τελευταία πενταετία ο ρυθμός ανάπτυξης πλησιάζει ή ξεπερνάει διψήφια ποσοστά.

Σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια της Microsoft για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, Πέγκυ Αντωνάκου, τα τελευταία χρόνια υλοποιούνται όλο και περισσότερα έργα που αξιοποιούν περισσότερο τις ψηφιακές τεχνολογίες. Αυτός ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν περιλαμβάνει μόνο τις ιδιωτικές επιχειρήσεις αλλά και το δημόσιο τομέα, όπως σημείωσε. Ειδικότερα, οι κλάδοι στους οποίους παρατηρείται η μεγαλύτερη κινητικότητα είναι ο τραπεζικός, το λιανεμπόριο και η βιομηχανία, ενώ ευκαιρίες φαίνεται ότι κρύβονται και στον τομέα των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Αντίστοιχα, για το δημόσιο τομέα η γενική διευθύντρια της Microsoft Hellas θεωρεί ότι είναι αναμφίβολα θετική εξέλιξη η δημιουργία υπουργείου ψηφιακής πολιτικής, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα του κλάδου. Όμως, όπως υποστήριξε, οι διαδικασίες για την προκήρυξη διαγωνισμών ψηφιακών έργων στην Ελλάδα εξακολουθούν να είναι πολύπλοκες. Έχοντας υπό την ευθύνη της και την Μάλτα η κ. Αντωνάκου έφερε το παράδειγμα της συγκεκριμένης χώρας, όπου οι αντίστοιχες διαδικασίες υλοποιούνται σε πολύ συντομότερο χρονικό διάστημα.

Για τη Microsoft και τη Microsoft Hellas ειδικότερα, το 2019 θα είναι η χρονιά της τεχνητής νοημοσύνης, όπως τόνισε η κ. Αντωνάκου, ένας τομέας που αναμένεται να φέρει σημαντικές αλλαγές στο τρόπο με τον οποίο λειτουργούν, παράγουν προϊόντα και προσφέρουν υπηρεσίες επιχειρήσεις και οργανισμοί. Στο πλαίσιο αυτό και σε μια κίνηση που έχει ως στόχο να διερευνηθούν οι ευκαιρίες που κρύβει η αξιοποίηση λύσεων και εφαρμογών ΑΙ από τις επιχειρήσεις η Microsoft υλοποιεί αυτήν την περίοδο σχετική μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν μέσα στους επόμενους μήνες.

MICROSOFT HELLAS,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home