Οταν η εξόρυξη Bitcoin γίνεται ασύμφορη

Πού να τρέχεις τώρα να σκάβεις

Οταν η εξόρυξη Bitcoin γίνεται ασύμφορη

Το Bitcoin ήταν το αγαπημένο θέμα των μίντια στα τέλη του 2017 όταν για λίγο άγγιξε τα 20.000 δολάρια αλλά το 2018 δεν ήταν εξίσου γενναιόδωρο με το ψηφιακό κρυπτονόμισμα και το 2019 ξεκίνησε με την ίδια αρνητική διάθεση.

Αυτή τη στιγμή το διάσημο κρυπτονόμισμα σέρνεται κάπου στα 3.600 δολάρια -βεβαίως αντιλαμβανόμαστε πως το “σέρνεται” έχει ένα κάποιο στοιχείο υπερβολής δεδομένου ότι πριν από λίγα χρόνια με ένα Bitcoin μπορούσε να πάρεις μερικές πίτσες, αλλά η σύγκριση εδώ γίνεται με βάση το 2018- και μάλλον είναι πιο πιθανό να πάει προς τα κάτω παρά προς τα πάνω.

Το μέσο κόστος της ενέργειας που απαιτείται για τη δημιουργία ενός Bitcoin είναι πια μεγαλύτερο από την αξία του κρυπτονομίσματος λέει η JPMorgan. Η τράπεζα εκτιμά ως το κόστος είναι γύρω στα 4.060 δολάρια κατά μέσο όρο, αλλά όπως θα ξέρεις από το σχολείο, το “μέσος όρος” σημαίνει πως κάτι είναι πιο πάνω από αυτόν και κάτι πιο κάτω.

Στην Κίνα, για παράδειγμα, το κόστος εξόρυξης είναι στα 2.400 δολάρια, άρα είναι ακόμα συμφέρον να βάλεις μηχανές για να “σκάβουν” για Bitcoin. Στους υπολογισμούς της η JPMorgan δεν έχει λάβει υπόψιν της το κόστος αγοράς του εξοπλισμού, άρα άμα σκέφτεσαι να το ρίξεις τώρα στο “σκάψιμο” για Bitcoin μάλλον ήρθες πολύ αργά στο πάρτι.

Bitcoin,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home