Η Κίνα πάτησε τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού

Η Κίνα πάτησε τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού
Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Κινεζική Διαστημική Υπηρεσία από το σημείο προσελήνωσης του Chang'e 4

Στις 4:25 σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο Chang'e 4 προσεδαφίστηκε στην αθέατη πλευρά της Σελήνης και αυτό είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει.

Μέχρι σήμερα καμία άλλη αποστολή δεν έχει κοιτάξει τη λεγόμενη σκοτεινή πλευρά (η οποία δεν είναι σκοτεινή, απλώς εμείς δεν τη βλέπουμε επειδή λόγω της τροχιάς και της ταχύτητας περιστροφής η Σελήνη εμφανίζει μόνο τη μια πλευρά της) και, όχι, η συντριβή της αποστολής Ranger 4 της NASA το 1962 δεν μετράει ως επιτυχημένη.

Λίγο μετά την προσεδάφιση έφτασαν στη Γη οι πρώτες φωτογραφίες από το σημείο στο οποίο βρίσκεται η άκατος του Chang'e 4, μέσω του δορυφόρου Queqiao που εκτελεί χρέη ενδιαμέσου μεταξύ της αποστολής και του πλανήτη μας.

Τμήμα της αποστολής αποτελεί το διαστημικό όχημα Yutu που θα μελετήσει την περιοχή της προσελήνωσης. Εντός του 2019 η Κίνα θα στείλει στη Σελήνη, στη γνωστή μας φωτεινή πλευρά αυτή τη φορά, το Chang'e 5 που θα επιστρέψει στη Γη με δείγματα βάρους δύο κιλών από τον μοναδικό φυσικό δορυφόρο του πλανήτη μας.

ΔΙΑΣΤΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home