Το deal T-Mobile με Sprint και η Huawei

Deasy @ 17.12.2018
Το deal T-Mobile με Sprint και η Huawei

Μια ενδιαφέρουσα παράμετρο για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης της T-Mobile USA και της Sprint αποκαλύπτει το Reuters, σύμφωνα με το οποίο το deal ανάμεσα στις δύο εταιρείες αναμένεται να εγκριθεί από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, αφού οι δύο μητρικές τους αποφάσισαν να διακόψουν τη συνεργασία τους με τη Huawei για τον εξοπλισμό των τηλεπικοινωνιακών δικτύων τους.

Ειδικότερα, η Deutsche Telekom, μητρική της T-Mobile USA αλλά και η ιαπωνική Softbank, στην οποία ανήκει το 80% της Sprint, φέρονται να έχουν λάβει την απόφαση να αντικαταστήσει τον υπάρχον εξοπλισμό της Huawei από τα 4G δίκτυά τους και ταυτόχρονα να αποκλείσουν την κινεζική εταιρεία από την προμήθεια εξοπλισμού για τα υπό ανάπτυξη 5G δίκτυα. Αποφάσεις που δεν αφορούν την αμερικανική δραστηριότητά τους, όπου έτσι κι αλλιώς η χρήση εξοπλισμού της Huawei είναι «απαγορευμένη» αλλά όλες τις διεθνείς δραστηριότητες των παραπάνω τηλεπικοινωνιακών ομίλων. Τα παραπάνω σχέδια έγιναν γνωστά για τη μεν Softbank από το ιαπωνικό πρακτορείο Nikkei (την προηγούμενη Πέμπτη) ενώ για την Deutsche Telekom επίσημες δηλώσεις στελεχών που έγιναν την προηγούμενη Παρασκευή ανέφεραν ότι επανεξετάζει τα πλάνα της σε όλες τις θυγατρικές της στην Ευρώπη, λόγω της ανησυχίας για την ασφάλεια του εξοπλισμού που προέρχεται από τις κινεζικές εταιρείες.

Οι κινήσεις αυτές μάλλον είχαν αντίκτυπο και στις ΗΠΑ και ενδεχομένως να ξεκλείδωσαν τη διαδικασία έγκρισης της συγχώνευσης της T-Mobile USA με την Sprint, του 3ου και του 4ου δηλαδή τηλεπικοινωνιακού παρόχου της χώρας, που θα δημιουργήσει ένα νέο σχήμα αξίας 146 δισ. δολαρίων και σχεδόν 130 εκατομμυρίων συνδρομητών, με βάση τα δημοσιεύματα του προηγούμενου Απριλίου, όταν και ανακοινώθηκε η συμφωνία των δύο πλευρών.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home