Η «κόντρα» των Uber και Lyft μεταφέρεται και στο Χρηματιστήριο

Deasy @ 11.12.2018
Η «κόντρα» των Uber και Lyft μεταφέρεται και στο Χρηματιστήριο

Το δρόμο για το αμερικανικό Χρηματιστήριο αναμένεται να πάρουν τα δύο μεγάλα ονόματα στις ridesharing εφαρμογές μέσα στο 2019, μεταφέροντας τον ανταγωνισμό τους στους δρόμους των μεγαλουπόλεων και στη χρηματιστηριακή αγορά.

Όπως διαβάζουμε στο Reuters οι Uber και Lyft υπέβαλλαν την προηγούμενη Πέμπτη τους φακέλους τους στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κίνηση που επίσης υποδεικνύει ότι η είσοδος τους στο Χρηματιστήριο θα πραγματοποιηθεί περίπου την ίδια χρονική περίοδο. Όμως, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, υπάρχει μια σημαντική παράμετρος που ενδεχομένως να αλλάξει τα δεδομένα για τη μία εκ των δύο, εφόσον είναι εκείνη που θα έρθει δεύτερη σ’ αυτήν την «κούρσα».

Ο λόγος; Το πλεονέκτημα που θα έχει αυτή που θα προηγηθεί, η οποία θα μπορούσε να καθορίσει την εικόνα του κλάδου στα μάτια των επενδυτών. Ανεξάρτητα από τις διαφορές των δύο εταιρειών, ως προς το μέγεθός τους, τις αγορές που δραστηριοποιούνται κ.α. αυτή που θα μπει πρώτη στο Χρηματιστήριο εκτιμάται ότι θα κεντρίσει περισσότερο το ενδιαφέρον των επενδυτών, αφού δεν θα είναι εύκολο να απορροφηθούν στην αγορά δύο μεγάλες δημόσιες εγγραφές από τον ίδιο κλάδο.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η αποτίμηση της Lyft εκτιμάται μεταξύ 20 και 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ εκείνη της Uber πλησιάζει τα 120 δισεκατομμύρια και θα αποτελέσει, όταν υλοποιηθεί, μία από τις μεγαλύτερες δημόσιες εγγραφές στην ιστορία.

Κάποιοι εκ των αναλυτών, τις δηλώσεις των οποίων φιλοξενεί το Reuters, θεωρούν ότι σε αυτήν την πορεία προς το Χρηματιστήριο, η Lyft ίσως να έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος, αφού δεν εκμεταλλεύτηκε την δύσκολη περίοδο με τα αρνητικά περιστατικά που πέρασε η Uber, κατά τη διάρκεια του 2017, για να αποκτήσει ένα σημαντικό χρονικό προβάδισμα στην πορεία προς το Χρηματιστήριο.

UBER,LYFT,RIDESHARING,ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home