Αυτό είναι το Huawei P20

Άμεσα στην ελληνική αγορά με τιμή από 399 έως 879 ευρώ.

Ως ένα τεράστιο βήμα στο ταξίδι της σειράς P smartphones χαρακτήρισαν τα στελέχη της Huawei το P20, στοιχείο που ενδεχομένως να δικαιολογεί το άλμα που πραγματοποίησε η εταιρεία στην ονοματοδοσία τους, αφού από το P10 περάσαμε απευθείας στο P20.

To νέο Huawei P20 και οι δύο εκδόσεις του, η κορυφαία, το P20 Pro και το πιο προσιτό P20 Lite, είναι πλέον γεγονός και πολύ άμεσα αναμένονται και στην ελληνική αγορά, αφού οι τρεις συσκευές είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσουν στα καταστήματα της χώρας μας μέσα στην εβδομάδα. Πριν όμως ας δούμε πιο αναλυτικά τα νέα μοντέλα που έκαναν το ντεμπούτο τους σήμερα στο Παρίσι.

H αλήθεια είναι λοιπόν ότι με το Huawei P20, πέρα από τα προηγμένα χαρακτηριστικά του, αλλάζει εντελώς και η φυσιογνωμία των συσκευών σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς P. Η σειρά P με τις τρεις νέες συσκευές έρχεται να ξανασυστηθεί στο κοινό, υιοθετώντας τη σχεδιαστική τάση που θέλει (τουλάχιστον) τα πιο ακριβά μοντέλα να διαθέτουν οθόνη με ελάχιστα περιθώρια περιμετρικά τους. Η Huawei κινείται στην ίδια ακριβώς λογική με την Apple και το iPhone X, υιοθετώντας το «φρύδι», που κόβει το πάνω μέρος της οθόνης για να τοποθετηθεί η selfie κάμερα και το ακουστικό. Όμως σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους κατασκευαστές που κάτω από την οθόνη έχουν αφαιρέσει κάθε hardware πλήκτρο, η κινέζικη εταιρεία διατηρεί τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, μειώνοντας τις διαστάσεις του. Ένα ακόμα σημείο που αναβαθμίζεται είναι και το μέγεθος της οθόνης. Στις διάφορες εκδόσεις του Ρ10 η οθόνη κυμαινόταν από τις 5,1 ίντσες έως τις 5,5 για το P10 Plus, ενώ στο P20 η διακύμανση ξεκινάει από τις 5,8 ίντσες και φθάνει τις 6,1, προσφέροντας την ευχέρεια απεικόνισης πλουσιότερου περιεχομένου.    

Ανανεωμένη είναι βεβαίως και η πίσω όψη, με νέα υλικά κατασκευής, καμπύλες γραμμές και κάθετη διάταξη στους φωτογραφικούς φακούς (από οριζόντια μέχρι πέρυσι).

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να έχετε μια άμεση εικόνα για τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά των τριών εκδόσεων.

Κύρια χαρακτηριστικά των τριών εκδόσεων του Huawei P20

 

Huawei P20 Lite

Huawei P20

Huawei P20 Pro

Οθόνη

5,84 ίνστες, 2280x1080, LTPS IPS LCD

5,8 ίντσες 2240x1080, RGBW LCD

6,1 ίνστες, 2240x1080 pixels, OLED

Επεξεργαστής

HiSilicon Kirin 659

HiSilicon Kirin 970

HiSilicon Kirin 970

Μνήμη RAM

4GB

4GB

6GB

Αποθηκευτικός χώρος

64GB

128GB

128GB

Κύρια Κάμερα

Διπλή, 16ΜΡ + 2ΜΡ

Διπλή, 12ΜΡ + 20ΜΡ μονοχρωματική

Τριπλή, 40ΜΡ + 20ΜΡ μονοχρωματική + 8ΜΡ Telephoto

Selfie Κάμερα

16ΜΡ

24ΜΡ

24ΜΡ

Πιστοποίηση προστασίας

-

ΙΡ53

ΙΡ67

Μπαταρία

3.000mAh

3.400mAh

4.000mAh

 

Κορυφαίες επιδόσεις στον τομέα της φωτογραφίας

Δύο χρόνια πριν, όταν η Huawei εγκαινίασε τη συνεργασία της με τη Leica για το P9 έγινε σαφής και ο προσανατολισμός της συγκεκριμένης σειράς στη φωτογραφία. Τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά φέτος. Όμως με το Huawei P20 Pro θα λέγαμε ότι η φωτογραφική εμπειρία απογειώνεται, αφού ο καταναλωτής θα βρει χαρακτηριστικά και λειτουργίες που δεν θα βρει σε κάποιο άλλο smartphone της αγοράς. Στο ακριβότερο από τα τρία νέα μοντέλα ο χρήστης-φίλος της φωτογραφίας είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιαστεί. Όπως ενθουσιαστήκαμε και εμείς.

Πριν όμως ασχοληθούμε με το Pro ας κάνουμε ένα βήμα πίσω και ας δούμε τη στάνταρ έκδοση του Huawei P20. Σε επίπεδο αριθμών δεν αλλάζουν πολλά πράγματα με το P10. Όπως και το προηγούμενο μοντέλο το Huawei P20 διαθέτει μια διπλή κάμερα Leica 12ΜΡ και 20MP (μονοχρωματική), όμως η εταιρεία έχει ανεβάσει στο νέο μοντέλο το διάφραγμα στο f1.6 και f1.8 αντίστοιχα, βελτιώνοντας την απόδοσή του σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού. Επιπρόσθετα, η μπροστινή, selfie κάμερα έχει ανέβει στα 24MP.

Ας επιστρέψουμε λοιπόν τώρα στο κυρίως μενού, το Huawei P20 Pro που φέρνει νέα δεδομένα στη φωτογραφία μέσω smartphone. Εδώ πλέον η Huawei ανεβάζει τον πήχη όχι μόνο στον τομέα της ανάλυσης αλλά και στις δυνατότητες που παρέχει στο χρήστη. Για πρώτη φορά από την εποχή του Pureview της Nokia έχουμε ένα ακόμα τηλέφωνο που ενσωματώνει μία κάμερα ανάλυσης 40ΜΡ. Ταυτόχρονα, διατηρεί τη μονοχρωματική των 20MP, προσθέτοντας έναν ακόμα telephoto φακό, ανάλυσης 8MP. Το Huawei P20 Pro είναι το πρώτο smartphone με ένα τριπλό σύστημα φακών και πέρα από τις εντυπώσεις που προκαλεί από μόνο του αυτό το σύστημα, δίνει μεγαλύτερη ευχέρεια λήψεων στο χρήστη. Ο νέος telephoto φακός είναι εστιακής απόστασης 80mm (διάφραγμα f2.4) και όσοι γνωρίζουν κάποια βασικά πράγματα φωτογραφίας ξέρουν ότι αυτή η απόσταση είναι ιδανική για τα πορτρέτα. Το νέο αυτό τριπλό σύστημα δίνει στην Huawei την ευχέρεια να αναπτύξει ένα υβριδικό σύστημα zoom 5x: 1x με τον ευρυγώνιο φακό (εστιακή απόσταση 27mm), 3x με τον telephoto (80mm) και 5x (135mm) με ψηφιακή μεγέθυνση, που έχω την αίσθηση ότι είναι δυνατή χάρη στην υψηλή ανάλυση των 40MP. Δες ένα δείγμα:

Πατήστε στη φωτογραφία για μεγέθυνση

 

Όμως τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του Huawei P20 Pro δεν σταματούν εδώ:

-          είναι το πρώτο smartphone που προσφέρει δυνατότητα ρύθμισης ISO έως τα 102.400 (χρήσιμο για νυχτερινές λήψεις, ωστόσο δεν είχαμε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε πόσο ψηφιακό θόρυβο αφήνει)

-          η μέγιστη ταχύτητα λήψης με ανενεργή οθόνη φθάνει τα 0,3 δευτερόλεπτα

-          προσφέρει δυνατότητα πρόβλεψης της κίνησης έτσι ώστε το αντικείμενο της λήψης να είναι πάντα εστιασμένο

-          σύμφωνα με τη Huawei προσφέρει ακρίβεια στη ρύθμιση της ισορροπίας λευκού

-          διαθέτει μεγάλο αισθητήρα (το μεγαλύτερο ανάμεσα στα smartphones) διάστασης 1/1,7 της ίντσας

-          αργή ταχύτητα video έως 960 καρέ το δευτερόλεπτο στα 720p, πιάνοντας σε επιδόσεις το Samsung Galaxy S9 και βρίσκεται πολύ κοντά στο Sony Xperia XZ2 Premium, υστερώντας μόνο στην ανάλυση (το XZ2 Premium δίνει τέτοια αργή ταχύτητα και στα 1080p)

Αν πάλι πιστεύετε ότι οι φωτογραφικές δυνατότητες σταματούν εδώ, κάνετε λάθος αφού έχουμε και συνέχεια…

 

Νέα γενιά υποβοήθησης στη φωτογραφία μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Εδώ και αρκετούς μήνες έχει γίνει αντιληπτό ότι η Huawei ποντάρει ιδιαίτερα στην εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στα smartphones. Και όπως έγινε επίσης αντιληπτό από το Mate 10 που λάνσαρε το προηγούμενο Φθινόπωρο βλέπουμε αρκετά δείγματα εφαρμογής της και στη φωτογραφία.

Στο Huawei P20 Pro έρχεται να προσφέρει ακόμα περισσότερα, έτσι ώστε ακόμα και αν ο κάτοχός του έχει ελάχιστες γνώσεις από φωτογραφία να πετυχαίνει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στις λήψεις του. Ειδικότερα, ο αριθμός των σκηνών που αντιλαμβάνεται η κάμερα ρυθμίζοντας αυτόματα τις παραμέτρους έχει αυξηθεί στις 19 (φαγητό, κοντινή λήψη, φυσικά χρώματα, νυχτερινή λήψη, γάτα, σκύλος κ.α.).  

Ένα ακόμα σημείο είναι η υποβοήθηση στη σύνθεση του κάδρου. Για παράδειγμα, αν στη λήψη μιας φωτογραφίας τοπίου, το κάδρο δεν είναι παράλληλο με τη γραμμή του ορίζοντα στην οθόνη του κινητού εμφανίζονται υποδείξεις (ένα ας το πούμε είδος ψηφιακής πυξίδας) έτσι ώστε να το φέρει ο χρήστης στην ευθεία.

Τέλος, το στοιχείο που μας εντυπωσίασε πολύ περισσότερο από κάθε άλλο φωτογραφικό χαρακτηριστικό είναι η ποιότητα λήψης που προσφέρει το smartphone σε λήψεις μακριάς έκθεσης. Για τους μη μυημένους με τον όρο μακριά έκθεση ορίζονται εκείνες οι λήψεις που δεν μπορούν να αποτυπωθούν χωρίς τη βοήθεια τριπόδου. Συνήθως, μία φωτογραφία με ταχύτητα λήψης από 1/20 δευτερ. και πάνω είναι μία φωτογραφία μακριάς έκθεσης, αφού το παραμικρό τρέμουλο στο χέρι μας αποτυπώνεται στη λήψη. Φανταστείτε λοιπόν πόσο «κούνημα» έχει μία λήψη μακριάς έκθεσης 4 δευτερολέπτων. Κι όμως στο Huawei P20 Pro αυτές οι λήψεις μπορούν να γίνονται πλέον στο χέρι με εξαιρετικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τη Huawei στις νυχτερινές λήψεις, σ’ αυτά τα τέσσερα δευτερόλεπτα η κάμερα τραβάει επαναλαμβανόμενες λήψεις, αναγνωρίζει τα στοιχεία που συνθέτουν το κάδρο, προσφέροντας τελικά μία πολύ καθαρή εικόνα. Αν δεν μας πιστεύεις δες το παρακάτω αποτέλεσμα.

Πάτα στην εικόνα για μεγέθυνση

Ανανεωμένο έρχεται και το λειτουργικό EMUI 8.1, ενσωματώνοντας κι αυτό νέα χαρακτηριστικά. Στον τομέα της φωτογραφίας οι βελτιώσεις έρχονται στη διαχείριση της συλλογής των φωτογραφιών. Για παράδειγμα το λειτουργικό επεξεργάζεται πληροφορίες δημοτικότητας φωτογραφιών στο διαδίκτυο και οι φωτογραφίες με παρόμοια σύνθεση κάδρου που έχει ο χρήστης στη συλλογή του εμφανίζονται μεγαλύτερες, ώστε ο χρήστης να προστρέχει σ’ αυτές πιο γρήγορα. Βελτίωση υπάρχει και στο μοίρασμα των αρχείων αφού το νέο Huawei Share (2.0) επιτρέπει την άμεση ανταλλαγή αρχείων όχι μόνο μεταξύ Huawei συσκευών αλλά και μεταξύ άλλων λειτουργικών.

 

Τιμές και διαθεσιμότητα

Όλα τα παραπάνω έχουν βέβαια και το τίμημά τους, αφού η τιμή του Huawei P20 Pro φθάνει σε επίπεδα τιμής που κανένα άλλο smartphone της εταιρείας (μαζικής παραγωγής, όχι το Porsche Design) δεν είχε φθάσει μέχρι τώρα. Συγκεκριμένα, το κορυφαίο μοντέλο της Huawei θα διατίθεται στην τιμή των 879 ευρώ, ενώ οι τιμές των άλλων δύο θα αγγίζουν τα 699 ευρώ (Huawei P20) και τα 399 ευρώ (Huawei P20 Lite).

Και τα τρία μοντέλα αναμένονται άμεσα και στην ελληνική αγορά. Ειδικότερα, το Huawei P20 και το P20 Lite θα διατίθενται από την Πέμπτη 29 Μαρτίου στα καταστήματα, ενώ για το P20 Pro ξεκινούν άμεσα οι προπαραγγελίες, με τη διάθεσή τους να είναι προγραμματισμένη αμέσως μετά το Πάσχα (νέες πληροφορίες μιλούν για Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου).

HUAWEI P20 PRO,HUAWEI P20,SMARTPHONES,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home