Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της HTC από την Google

Deasy @ 30.01.2018
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της HTC από την Google
Φωτογραφία από τα τελευταία μοντέλα της σειράς Pixel της Google.

Στα χέρια της Google πέρασε και επίσημα από σήμερα ένα μεγάλο κομμάτι της HTC, σε συνέχεια της συμφωνίας που είχαν ανακοινώσει οι δύο πλευρές το προηγούμενο Φθινόπωρο. Η συμφωνία εξαγοράς πέρασε τις απαραίτητες εγκρίσεις και πλέον περίπου 2.000 μηχανικοί της ταϊβανέζικης εταιρείας περνάνε στην αμερικάνικη, η οποία αποκτά στην Ταϊπέι τη μεγαλύτερη βάση μηχανικών της στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.

Το ύψος της εξαγοράς ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια και εκτός του τμήματος που κατασκευάζει τη σειρά Pixel smartphones η Google εξασφάλισε και την (μη αποκλειστική) άδεια χρήσης πνευματικής ιδιοκτησίας της HTC.

Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Google αποφασίζει να μπει τόσο ενεργά στον τομέα της κατασκευής κινητών τηλεφώνων. Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει αρκετά χρόνια πριν, εξαγοράζοντας τη Motorola, ωστόσο η συγκεκριμένη κίνηση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αφού λίγο αργότερα το τμήμα της Motorola μεταβιβάστηκε στη Lenovo με το 1/3 των χρημάτων που είχε δώσει η Google. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα κυλήσουν καλύτερα…

SMARTPHONES,GOOGLE,HTC,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home