Αναστέλλονται οι αυξήσεις τηλεφωνίας

Αναστέλλονται οι αυξήσεις τηλεφωνίας

Παίρνουν πίσω τις αυξήσεις στα τιμολόγια που είχαν εξαγγείλει για το 2018 οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, κατόπιν παρέμβασης της ΕΕΤΤ. Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα αλλά και όπως επιβεβαίωσαν εκπρόσωποι των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών στο deasy, ο απερχόμενος πρόδρος της ΕΕΤΤ, Δημήτρης Τσαμάκης με επιστολή του προς τις εταιρείες τις καλεί να πάρουν πίσω τις αυξήσεις που είχαν προγραμματίσει παραπέμποντάς τες στο Νέο Γενικό Κανονισμό της ΕΕΤΤ, που που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 6 Δεκεμβρίου. Στη σελίδα 28 του ΦΕΚ αναφέρεται ότι απαγορεύεται στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους η αύξηση του παγίου, όσο είναι σε ισχύ το συμβόλαιο του συνδρομητή.

«Ειδικά για τις περιπτώσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου, ανεξαρτήτως του εάν υπάρχει επιδότηση συσκευής ή έκπτωση παγίου, δεν δύναται εντός του ορισμένου χρόνου της σύμβασης να πραγματοποιηθεί αύξηση του παγίου ή μείωση οποιασδήποτε υπηρεσίας του πακέτου υπηρεσιών (όπως λεπτά χρόνου ομιλίας, αριθμός SMS/MMS και όγκος δεδομένων) το οποίο περιλαμβάνεται στο πάγιο».

Η αναστολή των αυξήσεων αφορά τις εταιρείες Cosmote και Vodafone, η εφαρμογή των οποίων είχε προγραμματιστεί για τις 15 Ιανουαρίου και 20 Μαρτίου αντίστοιχα. Ήδη η Cosmote με νέα ανακοίνωσή της στις 12 Ιανουαρίου ενημερώνει τους καταναλωτές «ότι  αναστέλλονται στο σύνολό τους οι τιμολογιακές αλλαγές που ανακοινώθηκαν στις 14/11/2017", ενώ ανάλογη κίνηση αναμένεται και από τη Vodafone.

Διευκρινίζεται ότι η αναστολή δεν αφορά τις αυξήσεις που είχε ανακοινώσει το προηγούμενο Φθινόπωρο η Wind και είχε ήδη ξεκινήσει την εφαρμογή τους από το Νοέμβριο, καθώς ο Κανονισμός Γενικών Αδειών της ΕΕΤΤ, στον οποίο παραπέμπει ο κ. Τσαμάκης στην επιστολή του, αφορά το 2018.  

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home