Η Vodafone αποκτάει τη Cyta Hellas

Μεταξύ 115 και 120 εκατομμυρίων εκτιμάται το κόστος της εξαγοράς.

Η Vodafone αποκτάει τη Cyta Hellas

Με σημερινή ανακοίνωσή της η Cyta Hellas επισημοποίησε ότι η Vodafone είναι ο προτιμώμενος πλειοδότης για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της. Μια κατάληξη της διαγωνιστικής διαδικασίας που ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα είχε αρχίσει να γίνεται γνωστή. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Η ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ανακοινώνει ότι τα Διοικητικά Συμβούλια της ΑΡΧΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ και της θυγατρικής της εταιρείας DIGIMED COMMUNICATIONS LTD (Πωλητές), στα πλαίσια του διεθνούς διαγωνισμού που προκήρυξαν, ανακήρυξαν την Πέμπτη 18/1/2018 την εταιρεία VODAFONE - PANAFON HELLENIC TELECOMMUNICATIONS S.A. ως προτιμώμενο πλειοδότη (Preferred Bidder) για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας CYTA HELLAS TELECOMMUNICATIONS S.A.

Η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (Ελλάδα) ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και οι Μπερνίτσας Δικηγορική Εταιρεία (Ελλάδα) και Γεωργιάδης & Πελίδης LLC (Κύπρος) ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι των Πωλητών κατά την εν λόγω συναλλαγή.

Με την εξαγορά της Cyta Hellas η Vodafone προσθέτει στην βάση των συνδρομητών της περισσότερους από 300.000 νέους πελάτες στη σταθερή τηλεφωνία, ανεβάζοντας το σύνολο της βάσης της πλέον κοντά στο 1 εκατομμύριο. Μια κρίσιμη βάση, καθώς σε αυτά τα επίπεδα θεωρείται ότι μπορεί να είναι επικερδής η δραστηριότητα στην σταθερή τηλεφωνία στην Ελλάδα.

Λεπτομέρειες σχετικά με το κόστος της εξαγοράς αλλά και τα επόμενα βήματα δεν γίνονται γνωστές από την ανακοίνωση της Cyta. Θα πρέπει να αναμένουμε επίσημη ανακοίνωση και από την πλευρά της Vodafone που θα δίνει περισσότερες απαντήσεις.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν αναμένεται πριν το Φεβρουάριο και το οριστικό κλείσιμο της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. Εν συνεχεία η συμφωνία θα  θα πρέπει να επικυρωθεί και από τη Βουλή της Κύπρου και με δεδομένο τις προγραμματισμένες βουλευτικές εκλογές στη χώρα (στα τέλη Ιανουαρίου) αυτό θα συμβεί με τη νέα σύνθεση του κυπριακού κοινοβουλίου.

Σύμφωνα πάντως με τις υπάρχουσες πληροφορίες το τίμημα της εξαγοράς κυμαίνεται μεταξύ 115 και 120 εκατομμυρίων ευρώ, με τη Vodafone να αναλαμβάνει και μέρος των δανειακών υποχρεώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στο δεύτερο γύρο της διαδικασίας εξαγοράς της Cyta συμμετείχε και η Wind και με δεδομένο ότι έχει ξεκινήσει αντίστοιχη διαδικασία για τη Forthnet η εταιρεία θα στρέψει εκεί το ενδιαφέρον της. 

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home