Πήρε προβάδισμα η Vodafone για τη Cyta

Η προσφορά της θυγατρικής του βρετανικού ομίλου δείχνει να είναι αυτοί που προτιμούν οι Κύπριοι.

Πήρε προβάδισμα η Vodafone για τη Cyta

Προβάδισμα δείχνει να έχει πάρει η Vodafone Ελλάδος αναφορικά με τη Cyta Ελλάδος, καθώς η πρόταση της φέρεται να είναι αυτή που χαρακτήρισε ως προτιμητέα ο σύμβουλος της Cyta, ήτοι η PwC, και ενημέρωσε σχετικά το διοικητικό συμβούλιο του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού παρόχου της Κύπρου.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η Vodafone Ελλάδος προτείνει μόνο την καταβολή μετρητών, ενώ η Wind Ελλάς κατέθεσε μία «διπλή» πρόταση που περιλαμβάνει είτε την καταβολή μετρητών είτε έναν συνδυασμό μετρητών και ανταλλαγής μετοχών. Όσον αφορά τα ποσά που προτείνονται στην περίπτωση των προτάσεων καταβολής μόνο μετρητών, η Vodafone φέρεται να κινείται στα επίπεδα των 100 εκατ. ευρώ και η Wind λίγο πιο κάτω. Με δεδομένο ότι η Cyta, μέχρι τώρα τουλάχιστον, έχει δείξει διάθεση πλήρους αποχώρησης από την Ελλάδα, έστω και με ζημιά, είναι προφανές ότι η πρόταση της Vodafone είναι πιο ελκυστική.

Η διαδικασία, όμως, δεν έχει ολοκληρωθεί. Επόμενο βήμα είναι να καταθέσει και τη δική της πρόταση ο έτερος σύμβουλος (Deloitte) κάτι που αναμένεται να γίνει εντός της εβδομάδος με την επίσημη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων να αναμένεται να γίνει την Παρασκευή ή τη Δευτέρα. Στη συνέχεια, ο προτιμητέος ενδιαφερόμενος θα κληθεί προκειμένου να υπάρξουν οι τελικοί όροι της συμφωνίας, η οποία πάντως απαιτεί και έγκριση από την Βουλή της Κύπρου. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως στις 28 Ιανουαρίου πραγματοποιούνται βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο, όπερ σημαίνει ότι το «πράσινο φως» θα το δώσει η νέα Βουλή.

Η Cyta Ελλάδος είχε στο τέλος του 2016 περίπου 307 χιλιάδες πελάτες στο χώρο της σταθερής τηλεφωνίας και των ευρυζωνικών συνδέσεων. Κάτι που σημαίνει ότι όποιος και αν την αποκτήσει θα πλησιάσει ή θα ξεπεράσει το «όριο» των 1 εκατ. συνδέσεων στη σταθερή τηλεφωνία.

ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,VODAFONE,WIND,CYTA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home