Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας “Fintech Challenge ’17” της Alpha Bank

Deasy @ 29.11.2017
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας “Fintech Challenge ’17” της Alpha Bank

Με την ανάδειξη των τριών πιο καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες του μέλλοντος, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 ο διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας “Fintech Challenge ’17” που διοργάνωσε η Alpha Bank, με στόχο την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. 

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού Fintech Challenge ’17, ο οποίος ξεκίνησε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, 18 ομάδες, με συνολικά 52 συμμετέχοντες, ανέπτυξαν καινοτόμες λύσεις και εφαρμογές στον τομέα του fintech, με την υποστήριξη και την καθοδήγηση εξειδικευμένων και έμπειρων Στελεχών της  Alpha Bank και συνεργατών της για το Fintech Challenge, από το ΜΙΤ Enterprise Forum Greece, την EY Ελλάδος, τη Microsoft και τη Vodafone. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στον σύγχρονο χώρο συνεργασίας Tzaferi 16 στο Γκάζι. 

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούνταν από στελέχη της Alpha Bank, της Vodafone και της Microsoft.

Κατά την τελευταία ημέρα του Fintech Challenge ’17, όλες οι ομάδες παρουσίασαν τις ιδέες τους και στη συνέχεια πενταμελής κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από Στελέχη και Συνεργάτες της Alpha Bank, επέλεξε τις τρεις νικήτριες ομάδες, με βάση το επίπεδο καινοτομίας, τη δυνατότητα άμεσης εφαρμογής και τον βαθμό στον οποίο ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του χρηματοοικονομικού τομέα. 

Όπως σημείωσαν τα στελέχη της Alpha Bank “το Fintech Challenge ’17 είναι μία νέα πρωτοβουλία της, η οποία εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού, το οποίο εφαρμόζει ήδη η Τράπεζα. Στόχος της Alpha Bank είναι -μέσα από το διαγωνισμό και αντίστοιχες πρωτοβουλίες- να διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις, συνεχίζοντας να δημιουργεί ευκαιρίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών προσπαθειών στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

 

Τα βραβεία

1ο Βραβείο - Expendzen (Κωνσταντίνος Οικονόμου, Νίκος Παππάς, Σταύρος Μάνος)

Εφαρμογή για την απλοποίηση των διαδικασιών εγκρίσεων, αποστολής τιμολογίων και παρακολουθήσεως εταιρικών δαπανών από εργαζομένους της επιχειρήσεως, με χρήση virtual καρτών μίας χρήσεως και prepaid καρτών χαμηλού ορίου.

2ο βραβείο - GIVEnTRUST by Mantis (Δημήτρης Γερογιάννης, Αλέξιος Πολύζος, Κωνσταντίνος Τσιούνης, Χρήστος Νικολούδης, Όλγα Τσιλιμίγκρα, Μανώλης Αδαμόπουλος) 

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα για διαφάνεια και μεγιστοποίηση της αποδόσεως των δωρεών, με χρήση τεχνολογίας blockchain, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών σε περιστατικά όπως οι πρόσφατες πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής.

3ο βραβείο Nexobi (Γιώργος Αδαμίδης, Νίκος Ζαρδαβάς, Στέλιος Σαμαράς) 

Cloud πλατφόρμα για μικρές επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους με υπηρεσίες όπως ERP, λήψη παραγγελιών και online booking.

Η 1η νικήτρια ομάδα έλαβε το ποσό των 5.000 ευρώ από την Alpha Bank, καθώς και επιχειρηματική και τεχνολογική καθοδήγηση (mentoring) για τρεις μήνες από τη Microsoft. Το χρηματικό έπαθλο για την 2η ομάδα ήταν 3.000 ευρώ (επίσης από την  Alpha Bank), στην οποία επίσης παρέχεται η δυνατότητα να παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια, στο πλαίσιο του MIT Enterprise Forum Greece Startup Competition. Η 3η νικήτρια ομάδα έλαβε το ποσό των Ευρώ 1.000, ενώ όλες οι ομάδες που διακρίθηκαν θα λάβουν δωρεάν συμβουλευτικές, φορολογικές και νομικές υπηρεσίες από την EY Ελλάδος. καθώς και δωρεάν πρόσβαση στο Microsoft Cloud αξίας έως 120.000 δολαρίων, σε περίπτωση που συνεχίσουν την ιδέα τους μέσω του προγράμματος Bizspark της Microsoft.  

FINTECH,ALPHA BANK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home