Και τρίτος ενδιαφερόμενος για την Cyta Ελλάδος

Στη διεκδίκηση και η PCCW Global.

Και τρίτος ενδιαφερόμενος για την Cyta Ελλάδος

H PCCW Global, βραχίονας διεθνών δραστηριοτήτων της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών στον Χονγκ Κονγκ, Hong Kong Telecom (HKT), έκανε τελικά την έκπληξη, εκδηλώνοντας και αυτή ενδιαφέρον για την απόκτηση της Cyta Ελλάδος. Έτσι ενώ όλες οι πληροφορίες νωρίς χθες το απόγευμα συνέκλιναν στο γεγονός ότι μόνο οι Vodafone και Wind κατέθεσαν πρόταση, η γνωστοποίηση του ενδιαφέροντος της PCCW Global διαφοροποιεί σημαντικά το σκηνικό. Ειδικότερα, το πιο ασφαλές σενάριο για το μέλλον της Cyta Ελλάδος έκανε λόγο ότι εφόσον κάποια από τις Vodafone και Wind προχωρούσε στην εξαγορά της Cyta Ελλάδος τότε θα έπαψε να υφίσταται η τελευταία, αφού θα την απορροφούσε πλήρως μία εκ των δύο εταιρειών. Όμως, στο σενάριο της επικράτησης μιας πρότασης από την PCCW Global η πορεία θα είναι διαφορετική, ανεξάρτητα από το αν έχει διάθεση να μπει ως επενδυτής ή εξαγοράζοντας το σύνολο της Cyta Ελλάδος.

Η PCCW Global δεν είναι καινούριος παίκτης στην ελληνική αγορά. Δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια, παρέχοντας υπηρεσίες τόσο σε εταιρείες όσο και σε παρόχους, ενώ διατηρεί συνεργασία και με την μητρική της Cyta Ελλάδος στην Κύπρο. Επιπλέον, τον Οκτώβριο του 2014 εξαγόρασε και την ελληνική εταιρεία Crypteia Networks, οι λύσεις της οποίας βοηθούν τις επιχειρήσεις στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση ψηφιακών απειλών.

 

Ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2016

Μία ημέρα μετά τη λήξη της προθεσμίας για την εκδήλωση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος για την απόκτηση της Cyta Ελλάδος η εταιρεία προχώρησε σήμερα στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της για τη χρήση του προηγούμενου έτους. Σύμπτωση; Μάλλον όχι. Ανάμεσα στα πιο σημαντικά στοιχεία που δημοσιεύονται έχουμε:

- Κύκλος εργασιών 90,8 εκατομμύρια ευρώ (οριακή μείωση της τάξεως του 1,2% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση)

- Μεικτό κέρδος 26,90 εκατομμύρια ευρώ

- Ζημίες προ φόρων χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων 14,51 εκατομμύρια ευρώ και ζημίες προ φόρων 18,91 εκατομμύρια ευρώ (οριακά αυξημένες σε σχέση με το προηγούμενο έτος)

- Η βάση συνδρομητών στις σταθερές επικοινωνίες διαμορφώθηκε στις 307.000, ενώ στην κινητή έφθασε τις 51.000. Από τις τελευταίες το 75% ανήκει σε υπηρεσίες συμβολαίου, γεγονός που αποδίδεται στο χρονικό προβάδισμα έναντι των υπηρεσιών καρτοκινητής


Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home