Η Google εξαγοράζει την HTC;

Η ώρα της αλήθειας είναι μάλλον αύριο.

Deasy @ 20.09.2017
Η Google εξαγοράζει την HTC;

Οι φήμες οργιάζουν τον τελευταίο μήνα, σχετικά με το ενδιαφέρον της Google να αποκτήσει την HCT και η ημέρα επιβεβαίωσης αυτών των σεναρίων δεν αποκλείεται να είναι η αυριανή.

Σύμφωνα και πάλι με μήνυμα του (γνωστού για τις διαρροές) λογαριασμού @evleaks στο Twitter η ταϊβανέζικη εταιρεία έχει προγραμματισμένη μια μεγάλη εσωτερική συνάντηση για τους υπαλλήλους τους και το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι να ανακοινώσει την απόκτησή της από την αμερικάνικη εταιρεία.

Google και HTC έχουν ισχυρούς δεσμούς από το ξεκίνημα του λειτουργικού Android, με το HTC Hero, τον Οκτώβριο του 2009, να είναι το πρώτο μοντέλο ανεξάρτητης κατασκευάστριας εταιρείας με το συγκεκριμένο λειτουργικό. HTC και Google συνεργάστηκαν ξανά για το πρώτο smartphone Nexus (Ιανουάριος 2010) και από τότε η ταϊβανέζικη εταιρεία ήταν σταθερά ανάμεσα στα ονόματα των κατασκευαστών με τα οποία η Google συνεργαζόταν τόσο για τη συγκεκριμένη σειρά τηλεφώνων όσο και για τα Pixel, που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά πέρυσι τον Οκτώβριο.

Αυτά είναι τα θετικά της ιστορίας. Στα αρνητικά θα πρέπει να συμπεριλάβουμε την προηγούμενη προσπάθεια της Google να μπει μόνη της στο στίβο της κατασκευής smartphone μέσω της εξαγοράς της Motorola, την οποία όμως μετά από τρία χρόνια πούλησε στη Lenovo.

Υπομονή μέχρι αύριο λοιπόν για να δούμε αν η HTC θα αποτελέσει τον επόμενο στόχο της Google.

UPDATE 20/9, 17:00

Με ανακοίνωσή του το χρηματιστήριο της Ταϊβάν έκανε γνωστό ότι αύριο, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, δεν θα πραγματοποιείται διαπραγμάτευση των μετοχών της HTC. Ανακοίνωση που ενισχύει το σενάριο της εξαγοράς.

ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,SMARTPHONES,GOOGLE,HTC,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home