Την πόρτα της εξόδου από την Ελλάδα άνοιξε η Cyta

Deasy @ 13.09.2017
Την πόρτα της εξόδου από την Ελλάδα άνοιξε η Cyta

Δέκα χρόνια μετά το ξεκίνημα της δραστηριότητάς της στην Ελλάδα η Cyta αναζητά πλέον και επίσημα την πόρτα της εξόδου. Το πωλητήριο της ελληνικής θυγατρικής του κυπριακού ομίλου μπήκε επίσημα χθες, με καταχωρήσεις της εταιρείας στην εφημερίδα Καθημερινή αλλά και στους Financial Times, με τις οποίες καλούσε εταιρείες και κοινοπραξίες να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την εξαγορά.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν μη δεσμευτικές προσφορές μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου για την απόκτηση του συνόλου ή μέρους του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ στη δεύτερη φάση, εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον, θα πρέπει να υπάρξουν δεσμευτικές προσφορές.

Ως σημαντικό «κεφάλαιο» για την εκδήλωση ενδιαφέροντος θεωρούνται οι σημαντικές επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία σε δίκτυο οπτικών ινών, το οποίο εκτιμάται σε 1.200 χιλιόμετρα, καθώς επίσης και οι 300.000 συνδρομητές, που φέρνουν τη Cyta στην 5η θέση στην κατάταξη των τηλεπικοινωνιακών παρόχων. Από την άλλη πλευρά, οι συσσωρευμένες ζημίες της Cyta έχουν ξεπεράσει τα επίπεδα των 160 εκατομμυρίων.

Σε ότι αφορά τη «διαγωνιστική διαδικασία» ως φαβορί φέρονται οι Wind και Vodafone, καθώς οποιαδήποτε από τις δύο προχωρήσει στην εξαγορά θα εδραιωθεί στη δεύτερη θέση της ελληνικής αγοράς.

ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,CYTA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home