Αντίο Αμερική!

Deasy @ 02.06.2017

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να "τραβήξει" τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής προκάλεσε μια παγκόσμια αναστάτωση. Και κατακραυγή.

Δεν έχει ίσως νόημα να μπούμε σε πολλές πολλές λεπτομέρειες. Το hashtag #ParisAgreement είναι στην κορυφή των trending topics του Twitter και αν όχι σε αυτή σίγουρα στις πρώτες θέσεις εδώ και δύο 24ωρα. Στην πατρίδα μας βέβαια μπορεί να ομφαλοσκοπούμε ως συνήθως (και η υπόθεση του χρέους είναι αλήθεια πως μας προσφέρει μια καλή δικαιολογία) αλλά ο υπόλοιπος κόσμος φαίνεται πως έχει σοβαρές ανησυχίες για τις επιπτώσεις από μια τέτοια κίνηση. 

Η γαλλική Liberation κυκλοφορεί με κεντρικό τίτλο το "Αντίο Αμερική" ενώ το πετρέλαιο απειλεί να καλύψει όλη την επιφάνεια της πρώτης σελίδας. Το Spiegel μετατρέπει τον Τραμπ σε κομήτη που απειλεί να βάλει τέλος στον κόσμο μας και το WWF επιλέγει την απόφαση του Αμερικανού προέδρου για την πρώτη της σελίδα.

Περισσότερο επιθετικό το Weather.com, ένα site μετεωρολογικών προγνώσεων, που "έντυσε" με κατάλληλη -και δυσοίωνη βεβαίως- θεματολογία την πρώτη του σελίδα, ενώ οι New York Times σηκώνουν με περηφάνεια την αντιπολιτευτική παντιέρα και τιτλοφορούν το κεντρικό τους άρθρο με το "Η ατιμωτική μας έξοδος" (Our disgraceful exit) που ίσως να διεκδικήσει με σοβαρότατες αξιώσεις τον τίτλο που περιέγραψε καλύτερα μια μάλλον ιστορική στιγμή.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,ΗΠΑ,ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home