Google Pixel: αυτά είναι τα νέα smartphones της Google

Google Pixel: αυτά είναι τα νέα smartphones της Google

Μετά τη φημολογία και τις διαρροές των προηγούμενων ημερών ήρθε και η στιγμή των επίσημων ανακοινώσεων, με τη Google να παρουσιάζει πριν από λίγο τα δύο νέα smartphones της νέας σειράς Pixel, που έρχεται να αντικαταστήσει τη σειρά Nexus.

Πριν προχωρήσουμε στην αναφορά μας στα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο συσκευών, αξίζει να σημειώσουμε ότι με τα νέα μοντέλα είναι εμφανές ότι η Google μπαίνει σε μια νέα εποχή σε ότι αφορά την παρουσία της στο χώρο των smartphones. Και αυτό είναι μια μεγάλη αλλαγή, παρότι στον «τελικό καταναλωτή»  μπορεί να μην υπάρχει κάποια επίπτωσή της. Η αμερικάνικη εταιρεία φαίνεται να παίρνει πλέον εξ’ ολοκλήρου πάνω της τη διάθεση των smartphones, χωρίς να εξαρτάται από τους κατασκευαστές, που κατά περίπτωση έφτιαχναν τα προηγούμενα τηλέφωνα της σειράς Nexus. Στα τηλέφωνα Pixel δεν εμφανίζεται πουθενά το όνομα κάποιου άλλου κατασκευαστή πέρα από τη Google (υπάρχει πλέον ένα διακριτικό G στην πίσω πλευρά των συσκευών). Όπως μάλιστα διευκρινίστηκε, οι συσκευές μπορεί να σχεδιάστηκαν από κοινού με την HTC, αλλά πλέον το μοντέλο της συνεργασίας των δύο πλευρών είναι παρόμοιο με εκείνο που ακολουθεί η Apple με την Foxconn. Όπως λοιπόν στο iPhone δεν εμφανίζεται πουθενά η Foxconn έτσι και στο Pixel δεν εμφανίζεται πουθενά η παρουσία της HTC. Όσο λοιπόν κι αν "διαφημίζει" η Google ότι διαφοροποιείται από την Apple μάλλον τελικά γίνεται το αντίστροφο και όλο και πιο πολύ της μοιάζει...


Pixel: δύο μοντέλα στις 5 και στις 5,5 ίντσες

Όπως ήταν αναμενόμενο, η σειρά Pixel κάνει το ντεμπούτο της με δύο smartphones: το απλό Pixel και το Pixel XL, με μέγεθος οθόνης 5 και 5,5 ίντσες αντίστοιχα. Σχεδιαστικά δεν διαφοροποιούνται από τον ανταγωνισμό, ενώ σε ότι αφορά το hardware ο κοινός εξοπλισμός τους περιλαμβάνει: επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 821, RAM 4GB, αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, μπροστινή κάμερα 12,3MP, μπροστινή 8MP, δυνατότητα επιλογής μνήμης μεταξύ 32GB και 128GB, υποδοχή USB Type-C. Οι μόνες διαφορές στον εξοπλισμό είναι δύο: το μικρό έχει full HD Amoled οθόνη, το Pixel XL έχει Quad HD Amoled οθόνη, ενώ αντίστοιχα και η μπαταρία λόγω της διαφοράς μεγέθους των δύο συσκευών είναι μεγαλύτερη στο Pixel XL.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης τονίστηκε ότι και οι δύο συσκευές ενσωματώνουν τη νέα έκδοση του Android και φυσικά την ψηφιακή φωνητική βοηθό της Google, η οποία εκμεταλλεύεται το σύνολο των υπηρεσιών της αμερικάνικης εταιρείας για να προσφέρει λύσεις στις αναζητήσεις του χρήστη, ενώ επιτελεί και διάφορα tasks, όπως το κλείσιμο τραπεζιού σε ένα εστιατόριο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις επιδόσεις της κάμερας, με τα στελέχη της Google να τονίζουν ότι το Pixel διαθέτει την κάμερα με την καλύτερη αξιολόγηση ανάμεσα στο σύνολο των smartphones, σύμφωνα με το  DxOMark. Το Pixel (και τα δύο μοντέλα) διαθέτει φακό με διάφραγμα f2.0, HDR, σταθεροποιητή εικόνας και κατά τη λήψη video και δυνατότητα εγγραφής σε 4Κ ανάλυση. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό οι κάτοχοι των συσκευών θα έχουν στη διάθεσή τους απεριόριστο χώρο για να αποθηκεύουν φωτογραφίες και video (που προέρχονται από το Pixel) στην υπηρεσία Google Photos.

Οι συσκευές θα κυκλοφορήσουν σε τρία χρώματα (μαύρο, μπλε, ασημί), με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν από σήμερα σε ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία, Αγγλία και Αυστραλία. Η τιμή διάθεσης των Pixel ξεκινάει από τα 649 δολάρια.

 

GOOGLE PIXEL,GOOGLE PIXEL XL,SMARTPHONES,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home