Τι είναι η Ελλάδα; Σκάρτα 350 ΜΒ

Deasy @ 12.11.2015
Τι είναι η Ελλάδα; Σκάρτα 350 ΜΒ

Μόλις χθες γράφαμε για τη δυνατότητα χρήσης των Google Maps χωρίς πρόσβαση στο Internet, μόλις σήμερα ανακαλύψαμε την Here και τους δικούς της χάρτες με δύο σημαντικά χαρακτηριστικά - χρήση τους offline και με πληροφορίες της κίνησης για τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Αυτό το τελευταίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε ημέρες γενικής απεργίας που οι συγκοινωνίες υπολειτουργούν και οι δρόμοι θυμίζουν (κατά το κλασικό στερεότυπο) απέραντα πάρκινγκ. Το ενδιαφέρον είναι πως η Here προσφέρει πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης, αλλά δεν είχαμε μέχρι στιγμής τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε αν τα στοιχεία που δίνει ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η εταιρεία λέει πως χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό πηγών προκειμένου να δίνει αυτή την τόσο χρήσιμη πληροφορία στους οδηγούς και δεν έχουμε λόγο να την αμφισβητήσουμε.

Το δεύτερο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι ότι μπορείς να κατεβάσεις στη συσκευή σου (iOS ή Android) τον χάρτη μιας ολόκληρης περιοχής. Αν έχεις γύρω στα 10 GB διαθέσιμο χώρο μπορείς να έχεις όλη την Ευρώπη στο τσεπάκι σου (ή στο τσιπάκι σου αν σου αρέσουν τα λογοπαίγνια), ενώ η Ελλάδα είναι διαθέσιμη για μόλις 350 MB. Μικρός ο τόπος μας, άλλωστε…

Από πλευράς χρήσης η υπηρεσία της Here έχει κάποιες ιδιοτροπίες σε σύγκριση με τους χάρτες της Google. Για παράδειγμα, σου εμφανίζει λίστα με εναλλακτικές διαδρομές αλλά δεν σου τις εμφανίζει απευθείας στον χάρτη για να επιλέξεις εκείνη που σε βολεύει κάθε φορά. Αλλά αυτό το συνηθίζει κανείς. Θα το δοκιμάσουμε με την πρώτη ευκαιρία και θα σου πούμε εντυπώσεις, στο μεταξύ αν δεν θέλεις να περιμένεις, μπορείς να δεις περισσότερα για την Here από εδώ.

GPS,MAPS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home