Διάβασμα... online: 5 sites με δωρεάν ελληνικά e-books

Διάβασμα... online: 5 sites με δωρεάν ελληνικά e-books

O χειμώνας μας έχει χτυπήσει την πόρτα και μαζί του οι συνήθειες, που τους καλοκαιρινούς μήνες αφήσαμε πίσω, με την ανεμελιά των καλοκαιρινών διακοπών και τις αποδράσεις στη θάλασσα. Μια από αυτές είναι φυσικά το διάβασμα και η χαλάρωση στο σπίτι,  κάτι που οι περισσότεροι έχουμε ταυτίσει με τις βροχερές και κρύες ημέρες.

Μπορεί βέβαια τα πράγματα να έχουν αλλάξει κάπως και για πολλούς τα παραδοσιακά βιβλία να έχουν αντικατασταθεί από τα ebooks στο τάμπλετ ή το smartphone, αλλά η ιεροτελεστία του διαβάσματος παραμένει η ίδια! Για να σας διευκολύνουμε ακόμη περισσότερο στο ποιο ebook να επιλέξετε, συγκεντρώσαμε τις 5 καλύτερες σελίδες με δωρεάν online περιεχόμενο στα ελληνικά:  


eBooks4Greeks

Το eBooks4Greeks είναι μια από την μεγαλύτερες κοινότητες δωρεάν ebooks, με μια αρκετά μεγάλη ποικιλία όλων των ειδών βιβλίου: από κλασική λογοτεχνία και μυθιστορήματα μέχρι ποιήματα. Μπορείτε πολύ εύκολα να περιηγηθείτε σε όλες τις κατηγορίες, ώστε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Μάλιστα, για κάθε βιβλίο θα βρείτε αναλυτική περιγραφή για την υπόθεση, αλλά και όλες τις πληροφορίες όπως συγγραφέας, εκδόσεις, έτος κυκλοφορίας κλπ.


Ανοικτή Βιβλιοθήκη

Άλλη μια αρκετά δημοφιλής σελίδα όπου μπορείτε να ανακαλύψετε δωρεάν ελληνικά ebooks είναι η Ανοικτή Βιβλιοθήκη.  Μεταξύ των άλλων έχετε την επιλογή να προηγηθείτε ανάμεσα σε διαφορετικούς «κόσμους» της ποίησης, της λογοτεχνίας αλλά και των δοκιμίων, ενώ παράλληλα θα ανακαλύψετε και ειδικά διαμορφωμένες εκδόσεις της ίδιας της σελίδας που δεν υπάρχουν κάπου αλλού. Ένα από τα πρωτότυπα χαρακτηριστικά της Ανοικτής Βιβλιοθήκης είναι η ενεργή παρουσία στα social media, κάτι που θα βοηθήσει το νεανικό κοινό να έρθει ακόμη πιο κοντά στα βιβλία.


Το βιβλιο.net

O εκδοτικός οίκος «Το Βιβλίο» σίγουρα ξεχωρίζει σε αυτή την κατηγορία, αφού προσφέρει ευρύτερο περιεχόμενο σχετικά με κάθε πτυχή του διαβάσματος. Περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές κατηγορίες, με πάνω από 40 δωρεάν βιβλία σε μορφή PDF. Εκτός από ebooks, θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από άρθρα, ανακοινώσεις για διαγωνισμούς διηγήματος, κριτικές & παρουσιάζεις βιβλίων, αλλά και ενημέρωση για τις προσφορές σε βιβλία που λανσάρουν οι εφημερίδες. 


Free Ebooks

Μια ακόμη σελίδα με δωρεάν βιβλία είναι και το Free Ebooks. Μπορεί να μην διαθέτει τα χαρακτηριστικά των προηγούμενων, όπως πχ πληροφορίες για το έτος κυκλοφορίας, τις εκδόσεις κλπ,  αλλά αναπτύσσεται ταχύτατα και η συλλογή εμπλουτίζεται συνεχώς. Συγκεκριμένα, θα βρείτε περισσότερα από 800 επιστημονικά συγγράμματα αλλά και 750+ βιβλία για παιδιά.


Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Ανέμη

Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Ανέμη είναι η σελίδα που ταιριάζει απόλυτα σε όσους αγαπούν να διαβάζουν παλιές συλλογές και συγγράμματα, μια κατηγορία που ομολογουμένως είναι δύσκολο να συναντήσεις online.  H εν λόγω σελίδα που δημιουργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης το 2006 περιλαμβάνει περισσότερες από 2.000.000 ψηφιοποιημένες σελίδες παλαιότερων αλλά και σύγχρονων βιβλίων, ταξινομημένες ανά κατηγορία για εύκολη πλοήγηση. Μάλιστα, το ειδικά διαμορφωμένο ευρετήριο σας βοηθάει να μην χαθείτε στον όγκο λημμάτων, αλλά να βρείτε εύκολα και γρήγορα αυτό που ψάχνετε.

 

EBOOKS,EBOOKS ΕΛΛΗΝΙΚΑ,ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ EBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home