Η ζωή μετά το Paint

Deasy @ 24.07.2017
Η ζωή μετά το Paint

Αν η είδηση για το επικείμενο θάνατο του MS Paint σε έστειλε κατευθείαν στον "γνωστό" που θα σου κατεβάσει "κάτι" για να "κάνεις τη δουλειά σου", προτείνουμε να πάρεις δυο ανάσες, να καθίσεις εκεί που κάθεσαι και να κάνεις κάτι από αυτά που θα σου πούμε εδώ.

Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχουν κάμποσες εναλλακτικές λύσεις για την επεξεργασία εικόνας. Φυσικά κάποιες είναι επαγγελματικού επιπέδου και κοστίζουν ανάλογα, το PhotoShop δε έχει γίνει ουσιαστικά το πρότυπο στον συγκεκριμένο τομέα αλλά η τιμή του είναι απλησίαστη για αυτό που λέμε casual χρήστη, αυτόν δηλαδή που η έννοια της επεξεργασίας εικόνας περιορίζεται σε ένα κόψιμο, ένα ίσιωμα, μια διόρθωση χρώματος και έξω από την πόρτα.

Αυτά τα απολύτως βασικά τα κάνει το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς στο smartphone σου (Android ή iOS δεν μας ενδιαφέρει) για την κάμερα, το άλμπουμ και τη διαχείριση των εικόνων σου. 

Αν αυτές οι λειτουργίες δεν σε ικανοποιούν και ψάχνεις κάτι που να σε βοηθήσει να κάνεις το κάτι παραπάνω, οι δοκιμασμένες λύσεις που λειτουργούν ή διανέμονται δωρεάν εκεί έξω είναι οι εξής:

Το Gimp. Ενα πρόγραμμα διαθέσιμο σε διαφορετικές πλατφόρμες που κάνει όλα όσα θα περίμενες από ένα ώριμο και με αρκετές δυνατότητες πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας. Φυσικά θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να το συνηθίσεις και να το αγαπήσεις ενδεχομένως. Θα το βρεις εδώ

Το Paint.NET. Πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας που όπως και το Gimp διανέμεται δωρεάν. Το συγκεκριμένο είναι στημένο στην πλατφόρμα .NET και ίσως η εγκατάστασή του να σε παιδέψει λίγο, αλλά αυτό είναι το μόνο εμπόδιοπου θα κληθείς να υπερβείς.  Σε περιμένει εδώ.

To Pixlr. Η βασική του διαφορά με τα δύο προηγούμενα είναι πως μπορείς να το βρεις ως Web εφαρμογή και να δουλέψεις μαζί του σαν να ήταν πρόγραμμα εγκατεστημένο στον υπολογιστή σου.  Γλιτώνεις τη φασαρία της εγκατάστασης και αν έχεις δουλέψει στο παρελθόν με το PhotoShop το περιβάλλον θα σου φανεί αρκετά οικείο. Θα το βρεις εδώ.

 

Είδες που τσάμπα αγχώθηκες;

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home