Η εγκατάσταση Data Flux [12XGA version] του Ryoji Ikeda στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Mε τη στήριξη της Cosmote.

Deasy @ 01.02.2019
Η εγκατάσταση Data Flux [12XGA version] του Ryoji Ikeda στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
Το Data Flux [12XGA version], η digital art εγκατάσταση του καταξιωμένου Ιάπωνα καλλιτέχνη Ριότζι Ικέντα που προκαλεί τα όρια της ανθρώπινης αντίληψης και της ψηφιακής τεχνολογίας, παρουσιάζεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με τη στήριξη της Cosmote έως τις 17 Φεβρουαρίου 2019.

Το “Data Flux [12XGA version] του Ριότζι Ικέντα, η τελευταία multimedia προσθήκη στο εν εξελίξει πρότζεκτ “datamatics”, χρησιμοποιεί τη γλώσσα και την αισθητική των μαθηματικών για να συνθέσει αμέτρητα εναλλασσόμενα frames και να θέσει βιωματικά ερωτήματα στο ευρύ κοινό γύρω από την ύπαρξη και την υπερβατική ταυτότητα.

Το έργο είναι ένας χείμαρρος από ψηφία και δεδομένα, μια διάσπαση στον χώρο και τον χρόνο του θεατή. Ημίτονα μετατρέπονται σε διακεκομμένες γραμμές, ηχητικά κύματα σε παλλόμενα πίξελ και οξείες συχνότητες σε πίνακες δεδομένων, προκαλώντας τα όρια της συνειδητής και ασυνείδητης αντίληψης των θεατών.

Η Cosmote για τέταρτη χρονιά στηρίζει καλλιτεχνικές μορφές πρωτότυπης έκφρασης που αξιοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία στη Στέγη, ενισχύοντας τον πολιτισμό και αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home