Huawei Watch 3 Pro review: ένα κορυφαίο smartwatch

Huawei Watch 3 Pro review: ένα κορυφαίο smartwatch

Από μία συμπληρωματική ή δευτερεύουσας σημασίας συσκευή τα smartwatches έχουν εξελιχθεί, ιδιαίτερα την τελευταία χρονιά, σε ένα must have gadget για πλήθος χρηστών. Μια χρονιά στην οποία η παρακολούθηση της υγείας μας ήταν καθημερινή προτεραιότητα και η γυμναστική (εκτός και εντός σπιτιού) μια απαραίτητη εκτόνωση από μια δύσκολη μέρα και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Κάπως έτσι λοιπόν καθιερώθηκαν τα έξυπνα ρολόγια σε πολύ περισσότερους καρπούς ανθρώπων με πολύ διαφορετικές ανάγκες.

Το Huawei Watch 3 Pro έρχεται στην ελληνική αγορά με μια υπόσχεση: όποιες κι αν είναι οι απαιτήσεις, είναι εδώ για να σε εξυπηρετήσει. Όχι άδικα, το νέο smartwatch είναι μια κορυφαία πρόταση της αγοράς.

 

Premium επιλογή

Η αλήθεια είναι ότι χρόνο με το χρόνο η Huawei έχει καταφέρει να εξελίξει τις προτάσεις της σε εντυπωσιακό βαθμό. Κατά βάση προσεγμένες σχεδιαστικά, με πλήθος λειτουργιών και σημαντικά καλύτερη αυτονομία. Το Huawei Watch 3 Pro βασίζεται πάνω σε αυτή τη συνταγή και την απογειώνει. Είναι σίγουρα η πληρέστερη πρόταση που έχει παρουσιάσει η κινεζική εταιρεία, ένα smartwatch που σε κερδίζει από την πρώτη επαφή.

H χαρακτηριστική κορώνα του Watch 3 Pro. Στο κέντρο διακρίνεται και το ηχείο για την ανοικτή ακρόαση κλήσεων και μουσικής.

Μεγάλο, αλλά ελαφρύ, με εξαιρετικά υλικά κατασκευής, που αφήνουν υποσχέσεις για την ποιότητά του, με επιλογές από λουράκια, το Huawei Watch 3 Pro είναι ένα κομψό smartwatch, που σε προδιαθέτει να το φορέσεις στον καρπό σου. Το ίδιο και η οθόνη AMOLED, μεγέθους 1,43 ιντσών, που μεταφέρει πεντακάθαρα κάθε πληροφορία που απεικονίζεται στο ρολόι, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Τελευταία πινελιά: η λεπτομέρεια της κορώνας με το Huawei Watch χαραγμένο πάνω της είναι μια λεπτομέρεια, που έρχεται να αντιγράψει πετυχημένα αντίστοιχες λεπτομέρειες που συναντάμε σε premium επιλογές κλασικών ρολογιών. Με μια απλή πίεση η κορώνα εισάγει το χρήστη στο κεντρικό μενού του χρήστη, τα εικονίδια του οποίου μεγαλώνουν ή μειώνονται σε μέγεθος με την περιστροφή της. Αν μπείτε σε κάποιο από τα εικονίδια η περιστροφή της κορώνας σας πλοηγεί στις διαθέσιμες επιλογές, ενώ με μια δεύτερη πίεση επιστρέφετε στην αρχική οθόνη. Ένα δεύτερο πλήκτρο συμμετρικά τοποθετημένο (ως προς την κορώνα) λειτουργεί ως πλήκτρο επιλογής και έναρξης μιας λειτουργίας.

Χωρίς υπερβολή η Ηuawei καταφέρνει να σκοράρει πολύ υψηλά στο πεδίο του σχεδιασμού και της κομψότητας. Σαν η πίεση που ένιωσε η εταιρεία το τελευταίο διάστημα στα smartphones να βγήκε σε δημιουργικότητα στις υπόλοιπες προτάσεις και δη τα smartwatches.

 

Υψηλό επίπεδο ευχρηστίας

Η αλήθεια είναι ότι δεν θα χρειαστείτε παρά ελάχιστα λεπτά για να προσαρμοστείτε στον πλούσιο κατάλογο επιλογών που σας προσφέρει το Huawei Watch 3 Pro. Το νέο λειτουργικό Harmony OS είναι εύκολο στη χρήση, ακόμα και σε εκείνον που έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με ένα smartwatch. Εκτός λοιπόν του design η κινεζική εταιρεία καταφέρνει και προσφέρει ένα εξαιρετικό επίπεδο ευχρηστίας.

Μοναδικό ψεγάδι (αν χρησιμοποιείτε κάποιο Android τηλέφωνο) είναι η σύνδεση του smartphone με το ρολόι, αφού καλείστε να ακολουθήσετε μια διαφορετική οδό από αυτή που γνωρίζατε σε συσκευές άλλων ρολογιών. Μάλλον λόγω των αμερικανικών περιορισμών η εφαρμογή Huawei Health που είναι διαθέσιμη στο Android δεν είναι στην τελευταία της έκδοση, με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζει τα νέα προϊόντα της κινεζικής εταιρείας. Για την αναβάθμισή της ανοίγετε με τον browser του υπολογιστή την επίσημη σελίδα της εφαρμογής στο site της Huawei, σκανάρετε το QR Code που θα βρείτε και προχωράτε στην αναβάθμιση. Αμέσως μετά μπορείτε πλέον να συνδέσετε το Android smartphone με το Huawei Watch 3 Pro. Αν είστε κάτοχος ενός Huawei smartphone τότε η σύνδεση μεταξύ των δύο συσκευών γίνεται με τη γνωστή διαδικασία.

 

Πληρότητα λειτουργιών

Το εντυπωσιακό με το Huawei Watch 3 Pro είναι ότι έρχεται να προσφέρει όλα τα παραπάνω με έναν απίστευτα μεγάλο όγκο λειτουργιών. Σε αυτό το πεδίο το νέο Huawei Watch 3 Pro είναι αν όχι η πληρέστερη, μία από τις πιο πλήρεις συσκευές της αγοράς. Από το νέο ρολόι της Huawei όχι μόνο δεν λείπει καμία βασική λειτουργία παρακολούθησης της υγείας (στρες, καρδιακοί παλμοί, μέτρηση ύπνου) αλλά όλες οι παραπάνω συνοδεύονται από εντελώς νέες, όπως η μέτρηση οξυγόνου στο αίμα ή η μέτρηση της θερμοκρασίας του δέρματος. Όλες οι παραπάνω μετρήσεις συνοδεύονται με ημερήσια, εβδομαδιαία, μηνιαία και ετήσια διαγράμματα, έτσι ώστε να μπορείτε να εντοπίζετε πιθανές διακυμάνσεις, πέραν των φυσιολογικών.

Μαζί με αυτές της λειτουργίες, η Huawei φέρνει και μια έκτακτης ανάγκης: το Huawei Watch 3 Pro μπορεί να εντοπίσει κάποια πτώση σας, μεταβαίνει αμέσως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ειδοποιεί την επαφή που έχετε προκαθορίσει. Εναλλακτικά, έχετε τη δυνατότητα να πατήσετε 5 φορές το up button και μπορείτε να στείλετε αμέσως μια κλήση σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Αντίστοιχα πλούσιο είναι το μενού των επιλογών για τη μέτρηση των ασκήσεων, με το Huawei Watch 3 Pro να προσφέρει περισσότερα από 100 είδη προπόνησης, για αθλήματα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Ξεφεύγοντας από τις μετρήσεις υγείας και fitness το Huawei Watch 3 Pro υποστηρίζει την τεχνολογία eSIM, λειτουργώντας έτσι ως ανεξάρτητη συσκευή επικοινωνίας. Έτσι κατά τη διάρκεια μιας άσκησης ή μιας σύντομης βόλτας δεν χρειάζεται να έχετε μαζί σας το smartphone, αφού μπορείτε να καλέσετε ή να δεχθείτε μία κλήση μόνο με το Huawei Watch 3 Pro.

Αν διαθέτετε κάποιο Huawei ID οι δυνατότητες του Watch 3 Pro επεκτείνονται, αφού μπορείτε να στριμάρετε λίστες μουσικής από το λογαριασμό σας ή να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία MeeTime, καλώντας οποιοδήποτε Huawei τηλέφωνο, ενώ μέσω του AppGallery μπορείτε να εγκαταστήσετε νέες εφαρμογές στο ρολόι, εμπλουτίζοντας όπως επιθυμείτε τη λειτουργικότητά του.

Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται και με μία εξαιρετική αυτονομία, η οποία φθάνει τις 5 ημέρες με το Watch 3 Pro σε τυπική λειτουργία ή ακόμα και τις 21 ημέρες με το ρολόι ρυθμισμένο σε ultra long mode διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Το Huawei Watch 3 Pro κυκλοφορεί στα καταστήματα στην τιμή των 499 ευρώ.

 
Τι μας άρεσε: Τι δεν μας άρεσε:
Design και ποιότητα κατασκευής Η διαδικασία σύνδεσης με Android smartphone
Εργονομία και λειτουργικότητα  
Υψηλή Αυτονομία  
Πλήθος λειτουργιών  

 

HUAWEI WATCH 3 PRO,SMART WATCH,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home