Huawei Freebuds Pro review

Huawei Freebuds Pro review

Η νέα γενιά των ακουστικών-ψειρών της Huawei είναι αναμφίβολα η κορυφαία πρόταση που έχει παρουσιάσει. Η προσθήκη του όρου Pro στη γνωστή εδώ και μερικά χρόνια Freebuds δεν είναι τελικά τυχαία, καθώς η κινεζική εταιρεία έχει καταφέρει να διορθώσει ατέλειες των προγόνων και να παρουσιάσει ένα εξαιρετικό σετ ακουστικών, δικαιολογώντας ταυτόχρονα και την τιμή απόκτησης των 199 ευρώ.

 

Ανανεωμένο και εργονομικό design

Ο φρέσκος αέρας που φέρνουν τα Huawei Freebuds Pro αναδεικνύεται από την πρώτη επαφή. Επιτέλους, η Huawei αποφεύγει να μιμηθεί (όπως κάνουν και οι υπόλοιποι κατασκευαστές) το design των AirPods της Apple και να δημιουργήσει τη δική τους σχεδιαστική ταυτότητα. Το design συνδυάζεται και με υψηλή εργονομία, με τα ακουστικά να εφαρμόζουν εξαιρετικά στο αυτί του χρήστη (τουλάχιστον το δικό μας), ενώ και το βάρος τους είναι τέτοιο (60 γραμμάρια) που δεν κουράζουν το χρήστη.

Σύμφωνα με την κινεζική εταιρεία, η καλή εφαρμογή είναι αποτέλεσμα εκτεταμένων δοκιμών σε περισσότερους από 1000 ανθρώπους, προκειμένου να επιτευχθεί το ιδανικό αποτέλεσμα. Σε εφαρμογή και σταθερότητα, σε στάση αλλά και σε κίνηση. Στο πακέτο αγοράς πάντως υπάρχει και δύο επιπλέον ακροφύσια σιλικόνης για κάθε περίπτωση. Μάλιστα, δίνοντας σημασία στη λεπτομέρεια η εφαρμογή Ai Life προσφέρει και οδηγίες τοποθέτησής τους, τις οποίες μπορεί να ακολουθήσει ο χρήστης και να πετύχει την ιδανική εφαρμογή.

Διαφορετικό είναι και το design της θήκης φόρτισης που συνοδεύει το σετ των ακουστικών, με την κινεζική εταιρεία να μεγαλώνει το μήκος και να μικραίνει το ύψος, σε σχέση με τις θήκες που συναντούσαμε στα προηγούμενα μοντέλα. Τα ακουστικά κουμπώνουν μαγνητικά στις ειδικές υποδοχές της θήκης, τόσο καλά μάλιστα που είναι δύσκολη η αφαίρεσή τους. Ναι, υπάρχει ένα κόλπο για να γίνει χωρίς κόπο: ο χρήστης πρέπει να σπρώξει το ακουστικό προς τα μέσα και εν συνεχεία να το αφαιρέσει. Ένα LED φωτάκι ενημερώνει το χρήστη κάθε φορά που θα χρειάζεται να φορτίσει τη θήκη αλλά και τα ακουστικά.

 

Τέλεια συνδεσιμότητα με Huawei smartphone

Για μια πλήρη εμπειρία η σύνδεση των ακουστικών με το smartphone υλοποιείται μέσω της εφαρμογής AI Life της Huawei. Εδώ έχουμε γλυκόπικρα νέα γιατί η εφαρμογή αυτή στο Play Store δεν έχει ανανεωθεί στην τελευταία προκειμένου να αναγνωρίζονται τα Freebuds Pro. Αντίθετα, όσοι έχουν κάποιο Huawei smartphone δεν θα απογοητευτούν αφού στο App Gallery θα βρουν την έκδοση 11.0.3 της εφαρμογής για να ταιριάξουν τέλεια τα ακουστικά. Οι υπόλοιποι χρήστες θα πρέπει να περιοριστούν στο απλό pairing μέσω των Bluetooth ρυθμίσεων ή θα πρέπει να κατεβάσουν το apk από εδώ και να το εγκαταστήσουν στη συσκευή τους.

 

Υψηλή ποιότητα ήχου

Πάντως από κανένα δεν θα λείψει η υψηλή ποιότητα ήχου που μπορούν να προσφέρουν τα ακουστικά. Τόσο στις κλήσεις όσο (και ίσως πιο σημαντικό) κατά την ακρόαση της μουσικής δύσκολα θα έχει κάποιος ένα παράπονο. Όμως η εμπειρία απογειώνεται με τη λειτουργία ενεργής απομόνωσης θορύβου, όπου η Huawei έχει καταφέρει όχι μόνο να είναι καλύτερη από τα προηγούμενα ακουστικά αλλά και να κερδίζει αρκετούς από τους ανταγωνιστές. Η εφαρμογή AI Life δίνει τρία επίπεδα ρύθμισης, ανάλογα με τις συνθήκες:   

General: περιβάλλον με θόρυβο

Cosy: ήσυχο περιβάλλον

Ultra: περιβάλλον με έντονο θόρυβο

Επιπρόσθετα, ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει το Awareness Mode (επαγρύπνηση), προκειμένου να διατηρεί την επαφή με θορύβους του εξωτερικού περιβάλλοντος για να κινείται με απόλυτη ασφάλεια ή οποία μπορεί να συνδυαστεί και με τη λειτουργία «ενίσχυσης φωνών».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η διαχείριση της έντασης του ήχου γίνεται με μικρά swipe στην επιφάνεια αφής των ακουστικών, ενώ ο έλεγχος άλλων λειτουργιών, όπως η αποδοχή κλήσεων, η διαχείριση της μουσική ή η απενεργοποίηση της απομόνωσης θορύβου γίνονται από μικρά τσιμπήματα στις άκρες των ακουστικών.  

Όμως το κερασάκι στην τούρτα των Huawei Freebuds Pro είναι η δυνατότητα ταυτόχρονης σύνδεσης τους με δύο συσκευές. Μια πολύ χρήσιμη και πρακτική λειτουργία. Έτσι μπορείτε να ακούτε τη μουσική από τον υπολογιστή ή το tablet σας με τα Freebuds και αυτόματα να συνδεθείτε με το smartphone αν δεχτείτε μια τηλεφωνική κλήση. Με την ολοκλήρωσή της η σύνδεση επιστρέφει και πάλι στην προηγούμενη συσκευή.  

Σύμφωνα με τη Huawei η αυτονομία των Freebuds Pro ξεπερνάει το ένα 24ωρο λειτουργίας σε κατάσταση αναπαραγωγής μουσικής με απενεργοποιημένη την λειτουργία απομόνωσης θορύβου (5 ώρες με ενεργοποιημένη), ενώ η πλήρης φόρτιση τους από τη θήκη διαρκεί δύο ώρες. Στο ρεύμα ο χρόνος πέφτει στα 30 λεπτά.

HUAWEI FREEBUDS PRO,ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home