TCL 10 Pro review

Η TCL ανεβαίνει επίπεδο.

Τη στιγμή που το σύνολο των μεγάλων κατασκευαστών κοστολογεί το σύνολο των ναυαρχίδων της στην περιοχή των 1000+ ευρώ ο νέος παίκτης της ελληνικής αγοράς, η TCL, έρχεται με τη δική της πρόταση στο μισό κόστος. Το TCL 10 Pro είναι η ναυαρχίδα της κινεζικής εταιρείας για το 2020 και έρχεται με όπλο την τιμή να κερδίσει μια θέση ανάμεσα σε πιο φημισμένα μοντέλα κατασκευαστών με μεγαλύτερη ιστορία. Μπορεί να τα καταφέρει;

 

 Η καλύτερη επιλογή από τις 3 συσκευές της σειράς TCL 10

Στα τέλη του 2019 και με αφορμή το λανσάρισμα της TCL στην Ελλάδα είχαμε κάνει μια αναφορά σημειώνοντας ότι η κινεζική εταιρεία αναμένεται να κινηθεί δυναμικά και στο χώρο των smartphones, έχοντας ήδη δημιουργήσει μια καλή παράδοση στο χώρο των τηλεοράσεων. Η σειρά TCL 10 είναι θα λέγαμε το πρώτο δείγμα των διαθέσεων της κινεζικής εταιρείας να κινηθεί πιο ψηλά (και τιμολογιακά αλλά και ως προς τα χαρακτηριστικά) και πιο δυναμικά από τα επίπεδα που μας έχει συνηθίσει. Στη σειρά αυτή αναμφίβολα το TCL 10 Pro είναι η πιο ξεχωριστή πρότασή της, διαθέτοντας πλούσιο εξοπλισμό και μια μεγάλη λαμπερή οθόνη.

Αυτή η οθόνη αποτελεί και το πρώτο σημαντικό όπλο της TCL να πιάσει ένα μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς. Η TCL εκμεταλλεύεται την τεχνογνωσία της στις τηλεοράσεις και στο TCL 10 Pro προσφέρει μια ωραία, λαμπερή οθόνη, με ζωντανά χρώματα, μεγέθους σχεδόν 6,5 ιντσών και τεχνολογίας NEXT Vision. Τα specs της οθόνης δίνουν μια πρώτη αίσθηση:  AMOLED, ανάλυσης 1080 x 2340 pixels, με πυκνότητα pixels 398 ppi, υποστήριξη HDR10. Στην πράξη, ικανοποιεί και με το παραπάνω το ανθρώπινο μάτι, η ανάγνωσή της είναι πολύ καλή και στο δυνατό φως της ημέρας, δείχνει να διαθέτει ένα μεγάλο δυναμικό εύρος και σίγουρα αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά του TCL 10 Pro.

Η οθόνη του TCL 10 Pro καλύπτει σχεδόν το 90% της μπροστινής επιφάνειας, υιοθετώντας και αυτή κυρτές πλευρές αριστερά και δεξιά, όπως σχεδόν το σύνολο των κορυφαίων προτάσεων, ένα στοιχείο που βοηθάει στο καλύτερο κράτημα της συσκευής.

Στην πίσω πλευρά, το μάτι κερδίζει η οριζόντια διάταξη του camera set up, που καταλαμβάνει όλο το πλάτος της συσκευής, μια επιλογή που δεν έχουμε ξαναδεί από κάποιον άλλο κατασκευαστή. Αισθητικά δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν κερδίζει το χειροκρότημα του χρήστη αλλά σίγουρα αποτελεί μία «πινελιά» που διαφοροποιεί την TCL από τους άλλους κατασκευαστές. Εφόσον η εταιρεία συνεχίσει να υιοθετεί τη συγκεκριμένη διάταξη θα μπορούσε να είναι ένα στοιχείο για το οποίο θα αναγνωρίζονται πιο εύκολα οι συσκευές της.

 

Τέσσερις κάμερες

Το camera set up του TCL 10 Pro φιλοξενεί τέσσερις κάμερες, παρέχοντας όλο το εύρος επιλογών που θέλει η πλειοψηφία των χρηστών. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

-          μια ευρυγώνια κάμερα, με αισθητήρα 64ΜΡ, διάφραγμα f1.8, με σύστημα αυτόματης εστίασης

-          μία υπερευρυγώνια κάμερα ανάλυσης 16ΜΡ με διάφραγμα f2.4

-          μία macro κάμερα ανάλυσης 5ΜΡ με διάφραγμα f2.2 για λήψεις αντικειμένων από πολύ κοντινή απόσταση

-          ένα αισθητήρα βάθους ανάλυσης 2ΜΡ για το φαινόμενο bokeh

Από τις τέσσερις κάμερες ο χρήστης μπορεί στην πράξη να χρησιμοποιήσει τις τρεις, αφού ο αισθητήρας βάθους δουλεύει στο background. Όμως στο κύριο μενού της κάμερας ο χρήστης μπορεί να εκμεταλλευτεί και το ψηφιακό ζουμ για να φέρει πιο κοντά το θέμα του.

Σε γενικές γραμμές, οι φωτογραφικές δυνατότητες του TCL 10 Pro είναι μια αξιόλογη πρώτη προσπάθεια για μία συσκευή υψηλών αξιώσεων, ωστόσο οφείλω να παραδεχτώ ότι χρειάζεται ακόμα δουλίτσα από την κινεζική εταιρεία για να φθάσει τους υπόλοιπους κατασκευαστές σε αυτόν τον τομέα. Ένας χρήστης μέσων φωτογραφικών απαιτήσεων θα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος, ένας με μεγαλύτερες ανάγκες πιθανώς να κατέφευγε σε μια πιο ακριβή πρόταση.

Στην πράξη, η απόδοση των καμερών κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι σίγουρα πολύ καλύτερη αλλά θα ήθελα μια λίγο μεγαλύτερη ένταση στους τόνους των χρωμάτων και περισσότερη λεπτομέρεια. Με την ενεργοποίηση του HDR η τονικότητα μπορεί να διορθώνεται αλλά ταυτόχρονα εμφανίζεται και μια τάση κορεσμού των χρωμάτων, που ίσως σε κάποιους να αρέσει αλλά προσωπικά δεν την προτιμάω.

Ακολουθούν δείγματα φωτογραφιών (πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση):

Από την υπερευρυγώνια, στην ευρυγώνια και στο 2x ζουμ με το TCL 10 Pro. 

Δείγματα λήψεων με τη macro κάμερα του TCL 10 Pro.

Στον τομέα του video το TCL 10 Pro προσφέρει την ευχέρεια ενός μεγάλου εύρους επιλογών εγγραφής αρχείων: σε ανάλυση 4Κ στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο και στα 1080p στα 30, 60 και 120fps, ενώ προσφέρεται και η δυνατότητα εγγραφής πολύ αργής κίνησης στα 960fps για αρχεία ανάλυσης 720p.

Από την άλλη πλευρά η selfie κάμερα δίνει φωτογραφίες στα 24ΜΡ και video στα 1080p.

 

Πλούσιος εξοπλισμός

Το κορυφαίο μοντέλο της TCL έρχεται με ένα πακέτο πλούσιου εξοπλισμού για την τιμή στην οποία διατίθεται, το οποίο όμως βρίσκεται φυσιολογικά ένα κλικ πιο κάτω από τις υπόλοιπες –πιο ακριβές- ναυαρχίδες. Οπότε η πιο σύγκριση για το TCL 10 Pro είναι συσκευές αντίστοιχου κόστους, όπου σ’ αυτά τα στρώματα μπορεί να σταθεί επάξια απέναντί τους και να διεκδικήσει το μερίδιο που του αναλογεί.

Στην καρδιά του νέου smartphone συναντάμε το αξιόλογο chipset της Qualcomm, Snapdragon 675, που συνοδεύεται από μνήμη RAM 6GB, ενώ ο ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος φθάνει τα 128GB. Η συσκευή προσφέρει και τη δυνατότητα τοποθέτησης microSD καρτών στην υβριδική υποδοχή, που εναλλακτικά μπορεί να δεχτεί μια δεύτερη SIM.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του συναντάμε αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, την υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών που όλο και σπανίζει από τα υψηλότερου κόστους κινητά, αλλά και FM radio, μία επιλογή που επίσης εκλείπει χρόνο με το χρόνο από τα smartphones.

Tέλος, η μπαταρία του TCL 10 Pro προσφέρει μεγάλη χωρητικότητα 4500mAh, με την αυτονομία του να ξεπερνάει τη μία ημέρα σε ένα μέσο χρήστη. Η ταχεία φόρτιση είναι επίσης ένα συν, όμως δεν φθάνει στα επίπεδα ταχύτητας άλλων συσκευών, αφού περιορίζεται στα 18W. Στην πράξη μπορεί να προσφέρει φόρτιση της μπαταρίας από το 0 έως το 50% σε λίγο παραπάνω από μισή ώρα.

 

Ναυαρχίδα των 500 ευρώ

Το TCL 10 Pro έρχεται σε μια τιμή στην περιοχή των 500 ευρώ, κόστος σημαντικά μικρότερο από τα κορυφαία μοντέλα των γνωστών κατασκευαστών. Η ναυαρχίδα της TCL για το πρώτο εξάμηνο του 2020 είναι μια συσκευή που σίγουρα ανεβάζει επίπεδο την κινεζική εταιρεία, η οποία βρίσκεται μόλις στα πρώτα βήματά της στην ευρωπαϊκή αγορά. Σ’ αυτά τα επίπεδα τιμής το TCL 10 Pro είναι μια άκρως ανταγωνιστική πρόταση, με καλό εξοπλισμό και σημαντικό ατού την οθόνη του, που αξίζει να τη λάβετε υπόψη όταν θα αγοράσετε το επόμενο κινητό σας.

 

TCL 10 PRO,SMARTPHONES,TCL,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home