Δοκιμάζουμε την κάμερα του Honor 20

Δοκιμάζουμε την κάμερα του Honor 20

Η σειρά Honor 20 αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά λανσαρίσματα που έχει πραγματοποιήσει η Honor, καθώς για πρώτη φορά η εταιρεία προχώρησε στην παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης σειράς, ακολουθώντας και εκείνη την «τακτική» που έχουμε δει από άλλα μεγάλα ονόματα της αγοράς, όπως η Apple, η Samsung ή η «μαμά» Huawei (στην οποία ανήκει και η Honor).

To Honor 20 αποτελεί τη στάνταρ έκδοση της σειράς, που τόσο τιμολογιακά όσο και σε τεχνικά χαρακτηριστικά κινείται ενδιάμεσα από το Lite (το προσιτό μοντέλο) και το Pro (που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον επόμενο μήνα).

Το Honor 20 στο σύνολό του είναι μια θαυμάσια πρόταση, άκρως ανταγωνιστική για την τιμή στην οποία διατίθεται. Ξεκινώντας από το design, οι σχεδιαστές του Honor 20 έχουν κάνει μια εξαιρετική δουλειά. Το Dynamic Holographic Design χαρίζει πολλούς πόντους κομψότητας στη συσκευή, με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί να αφήνουν μια πολύ ευχάριστη αίσθηση στο χρήστη, η οποία ενισχύεται από τη μεγάλη και πλούσια σε χρώματα οθόνη των 6,26 ιντσών και ανάλυσης 2340p x 1080 pixels, που καταλαμβάνει σχεδόν το 92% της μπροστινής επιφάνειας.

Στο Honor 20 η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει τον κορυφαίο επεξεργαστή 7nm Kirin 980 AI, που συνοδεύεται με πλούσια μνήμη RAM 6GB αλλά και στάνταρ αποθηκευτικό χώρο 128GB. Επιπλέον, χαρακτηριστικά όπως η μεγάλη αλλά και ταχείας φόρτισης μπαταρία, η τεχνολογία GPU Turbo 3.0 και το Virtual 9.1 Surround Sound δημιουργούν τις απαραίτητες συνθήκες για να απολαμβάνει μια πλούσια και ομαλή εμπειρία ο χρήστης, ανεξάρτητα από τις απαιτήσεις του.

Αφήσαμε για το τέλος τις φωτογραφικές δυνατότητες του Honor 20 γιατί εκεί εστιάσαμε την προσοχή μας τις λίγες ημέρες που το είχαμε στην κατοχή μας, λίγο πριν ξεκινήσει η κυκλοφορία του στην ελληνική αγορά. Άλλωστε, το καλοκαίρι είναι η κατ’ εξοχήν εποχή της φωτογραφίας, οπότε οι δυνατότητες των smartphones στο συγκεκριμένο τομέα αποκτούν λίγη παραπάνω σημασία αυτούς τους μήνες.

Πήραμε λοιπόν στα χέρια μας το Honor 20 και βγήκαμε στις παραλίες αλλά και τα νησιώτικα σοκάκια. Ας δούμε το αποτέλεσμα και ποιες ήταν οι εντυπώσεις μας από το σύστημα τετραπλής κύριας κάμερας (3 συν 1 αισθητήρας βάθους) του Honor 20. Τα δείγματα των φωτογραφιών που ακολουθούν παρακάτω δεν έχουν υποστεί κάποιο είδος επεξεργασίας, με εξαίρεση την ανάλυσή τους, έτσι ώστε να έχουμε μια ακριβή εικόνα για το αποτέλεσμα της κάμερας (μπορείτε να πατήσετε πάνω σε όλες τις φωτογραφίες για μεγέθυνση).

 

Στο φως της ημέρας

Οι παραπάνω φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί με τρεις διαφορετικές επιλογές εστιακής απόστασης. Για την πρώτη αριστερά έχουμε χρησιμοποιήσει τον υπερευρυγώνιο φακό (17mm), που μας δίνει ανάλυση 16ΜΡ, για τη μεσαία τον στάνταρ ευρυγώνιο (26mm), ενώ στην τρίτη έχουμε ενεργοποιήσει το 2x zoom, όπου παρά την ψηφιακή μεγέθυνση η ποιότητα παραμένει σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.

Λήψη από το ίδιο περίπου σημείο με τον υπερευρυγώνιο και τον ευρυγώνιο φακό έτσι ώστε να αποκτήσετε μια καλή εικόνα για τη διαφορά στο εύρος του κάδρου μεταξύ των δύο φακών. Σε συνθήκες καλού φωτισμού το Honor 20 δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα.

 

Δύο ακόμα λήψεις με τον υπερευρυγώνιο φακό που μπορούν να δώσουν και μια εικόνα για τις προοπτικές που δημιουργούν οι λήψεις σ' αυτήν την εστιακή απόσταση.

 

Στο απογευματινό φως

Όπως και προηγουμένως έτσι και τώρα ξεκινάμε με τρεις λήψεις με διαφορετική εστιακή απόσταση. Αριστερά με τον υπερευρυγώνιο, στη μέση με τον ευρυγώνιο και δεξιά με 2x zoom. Το φως του ήλιου ερχόταν πίσω από τον λόφο γι' αυτό και η συγκεκριμένη πλαγιά εμφανίζεται ως η πιο σκοτεινή περιοχή των κάδρων μας.

Αντιθέτως, η απέναντι πλευρά που δεχόταν το φως του δειλινού βλέπετε πόσο πιο φωτεινή δείχνει και τη λεπτομέρεια που έχει.

Στις ίδιες συνθήκες φωτισμού τραβήξαμε και ένα μικρό video σε ανάλυση 1080p. Το δειλινό είναι ιδανικό για τέτοιες λήψεις, αφού αυτές τις ώρες έχει μαλακώσει το φως και το Honor 20 ανταποκρίνεται ιδανικά στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Τρεις λήψεις με την ίδια εστιακή απόσταση (52mm) και την ίδια περίπου ώρα με τις προηγούμενες (μετά τις 8 το απόγευμα). Παρά το υβριδικό ψηφιακό ζουμ οι εικόνες είναι αρκετά καθαρές, με πολύ ικανοποιητική λεπτομέρεια.

 

Βραδινές ώρες

Ανεξάρτητα αν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία μακράς έκθεσης/νύχτας (όπως στην πρώτη φωτογραφία) ή την αυτόματη λήψη το Honor 20 ανταποκρίνεται πολύ καλά και στις βραδινές λήψεις. Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να προσέξετε το χρόνο έκθεσης, όταν έχετε μια μεγάλη φωτιστική πηγή, έτσι ώστε να μην υπερφωτιστεί κάποιο κομμάτι του κάδρου σας. Μην... ντραπείτε να διακόψετε τη λήψη νωρίτερα από τον προκαθορισμένο χρόνο.

 

Το Honor 20 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην τιμή των 499 ευρώ.

* Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες θα δεχθεί και την αναβάθμιση στην επόμενη έκδοση του Android.

HONOR 20,SMARTPHONES,HONOR,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home