Αντίστροφη μέτρηση για τις αλλαγές απορρήτου

είστε έτοιμοι;

Deasy @ 28.02.2012
Αντίστροφη μέτρηση για τις αλλαγές απορρήτου

Παρά τις ανησυχίες και τις επιφυλάξεις που έχουν διατυπωθεί η Google φέρεται αποφασισμένη να θέσει σε ισχύ την 1η Μαρτίου τη νέα της πολιτική για τα θέματα διαχείρισης των προσωπικών πληροφοριών και του απορρήτου.

Ενόψει των αλλαγών και με την προϋπόθεση ότι έχετε ενεργοποιημένο λογαριασμό σε κάποια από τις υπηρεσίες της εταιρείας μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό σας με μερικές απλές κινήσεις:

  1. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας
  2. Επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://www.google.com/history
  3. Πατήστε στην επιλογή "Remove all Web history" και επιβεβαιώστε με το "ΟΚ" την ενέργεια της διαγραφής.

Με τη διαδικασία αυτή η λειτουργία συλλογής στοιχείων στο ιστορικό σας (αναφερόμαστε πάντοτε στον μηχανισμό Web history που λειτουργεί η Google) θα σταματήσει και θα πρέπει να την ενεργοποιήσετε εκ νέου.

Σημειώνεται πως τα ανωτέρω δεν σημαίνουν πως η Google θα σταματήσει να συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με τις διαδικτυακές σας προτιμήσεις. Η εταιρεία διευκρινίζει πως με ενεργοποιημένη τη λειτουργία του Web history η ίδια θα διατηρεί τα δεδομένα επ' αόριστον. Αντίθετα, αν απενεργοποιήσετε τη λειτουργία τα δεδομένα "θα παραμένουν μερικώς ανώνυμα μετά από 18 μήνες". Τέλος, η Google συνιστά σε όσους θέλουν να μειώσουν περαιτέρω τον όγκο των πληροφοριών που συγκεντρώνει η εταιρεία να επισκεφθούν την ενημερωτική σελίδα της οργάνωσης Electronic Frontier Foundation και να ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες.

ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,GOOGLE APPS-SERVICES,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home