1 δισ. phablets το 2021

Αυξάνεται η μέση τιμή πώλησης των smartphones.

Deasy @ 30.11.2017
1 δισ. phablets το 2021

Κοντά στα 320 δολάρια θα κυμανθεί η μέση τιμή πώλησης των smartphones μέχρι το 2021 (από 282 δολάρια που ήταν το 2016) ως αποτέλεσμα και της ολοένα και μεγαλύτερης διείσδυσης που εμφανίζουν τα smartphones με οθόνη άνω των 5,5 ιντσών. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις εκτιμήσεις της IDC, οι οποίες δείχνουν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της συγκεκριμένης κατηγορίας συσκευών (phablets) θα είναι σημαντικά μεγαλύτερος στα προσεχή χρόνια από το ρυθμό ανάπτυξης του συνόλου της αγοράς των smartphones.

Σύμφωνα με την IDC, μέχρι το 2019 ο αριθμός των αποστολών των phablets θα είναι μεγαλύτερος από εκείνον όλων των υπολοίπων κατηγοριών των smartphones, Μάλιστα, το 2021 ο αριθμός των αποστολών των phablets εκτιμάται ότι θα φθάσει σε τεμάχια το 1 δισ., εμφανίζοντας ένα μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 18%.

Στην κατεύθυνση της αγοράς προς τη συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών συντελεί και η μείωση του μεγέθους των συσκευών, ως αποτέλεσμα της μείωσης των bezels, μία σχεδιαστική τάση ιδιαίτερα έντονη στο χώρο των smartphones το τελευταίο διάστημα.

Στις δηλώσεις τους οι αναλυτές της IDC επισημαίνουν ότι στο 2017 γεννήθηκε μια νέα ultra high end κατηγορία smartphones με υψηλότερες τιμές από κάθε άλλη χρονική περίοδο. Τέτοιες προτάσεις από αρκετά μεγάλα ονόματα της αγοράς, όπως η Samsung και η Apple, αγκαλιάστηκαν από τον καταναλωτή, που έδειξε πρόθυμος να «καταπιεί το κόστος προκειμένου να έχει στην τσέπη του μια μεγαλύτερη και τελευταίας τεχνολογίας συσκευή».

SMARTPHONES,PHABLETS,IDC,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home