9 στους 10 θα διαθέτουν κινητό μέχρι το 2020

Deasy @ 01.12.2014
9 στους 10 θα διαθέτουν κινητό μέχρι το 2020

Ως το 2020 το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού άνω των έξι ετών θα διαθέτει κινητό τηλέφωνο, ενώ οι συνδρομές smartphone αναμένεται να ξεπεράσουν τα 6,1 δισ. σύμφωνα με την τελευταία έρευνα Ericsson Mobiliy Report, η οποία αναδεικνύει ως πρωταθλήτριες χώρες στην αύξηση της διεισδυσης την Ινδία και την Κίνα με 18 και 12 εκατομμύρια νέες συνδρομές αντίστοιχα στο τρίτο τρίμηνο του 2014.

 

Smartphone: 800 εκατομμύρια νέες συνδρομές το 2014

Η ανάπτυξη των έξυπνων κινητών τηλεφώνων συνεχίζεται, καθώς το 65-70% των συσκευών που πωλήθηκαν το τρίτο τρίμηνο του 2014 ήταν smartphones, σε σύγκριση με το 55% για το ίδιο τρίμηνο το 2013. Παρά την αύξηση του ποσοστού των πωλήσεων, η οποία θα συνεχιστεί με την προσθήκη περίπου 800 εκατομμυρίων νέων συνδρομών smartphone μέχρι το τέλος του 2014, η έκθεση διαπιστώνει ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου. Τα smartphones αντιπροσωπεύουν αυτή τη στιγμή μόλις το 37% του συνόλου των συνδρομών κινητών επικοινωνιών, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί χρήστες δεν έχουν πραγματοποιήσει ακόμη τη μετάβαση σε συσκευές με περισσότερες δυνατότητες και φιλικές στη χρήση του διαδικτύου. Η έκθεση προβλέπει μια ισχυρή απορρόφηση κατά τα επόμενα χρόνια, καθώς ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί από 2,7 δισεκατομμύρια συνδρομές smartphone σήμερα, σε 6,1 δισεκατομμύρια το 2020.

Βίντεο: το μεγαλύτερο και ταχύτερα αναπτυσσόμενο κομμάτι στη διακίνηση δεδομένων

Το βίντεο συνεχίζει να κυριαρχεί στα δίκτυα κινητών επικοινωνιών: σε δίκτυα 4G αποτελεί επί του παρόντος 45-55% των διακινούμενων δεδομένων, κάτι που οφείλεται κυρίως στην αύξηση της χρήσης υπηρεσιών streaming και τη βελτίωση της εμπειρίας παρακολούθησης σε κινητές συσκευές.

Το βίντεο εμφανίζεται όλο και περισσότερο ως μέρος άλλων διαδικτυακών εφαρμογών, όπως ειδήσεις και διαφημίσεις, καθώς και στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Την ίδια στιγμή, η ανάπτυξη του video streaming βασίζεται στην πρόσβαση σε over-the-top (OTT) υπηρεσίες και περιεχόμενο, όπως αυτά που παρέχονται πλέον από το YouTube.

Αντίστοιχη μεταβολή παρατηρείται και στις συσκευές που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση βίντεο. Πολλές διαθέτουν μεγάλες οθόνες, επιτρέποντας υψηλότερη ποιότητα εικόνας, γεγονός που συμβάλλει στην κατανάλωση βίντεο σε διάφορους τύπους συσκευών και σε μεγαλύτερες ποσότητες, τόσο στο σπίτι όσο και εν κινήσει.

Όσον αφορά τις μελλοντικές προοπτικές, η Ericsson εκτιμά ότι η διακίνηση περιεχομένου βίντεο μέσω κινητών συσκευών θα δεκαπλασιαστεί μέχρι το 2020, οπότε και θα αποτελεί περίπου το 55% του συνόλου των διακινούμενων δεδομένων στα δίκτυα κινητών επικοινωνιών.

Οι συνδρομές 5G διαφαίνονται στον ορίζοντα

Το 5G αναμένεται να γίνει εμπορικά διαθέσιμο το 2020 και η τεχνολογία αναμένεται να έχει ταχύτερη διείσδυση από ό,τι το 4G LTE, όπως ακριβώς το 4G αναπτύχθηκε ταχύτερα από το 3G. Η διαφορά είναι ότι, εκτός από τις νέες τεχνολογίες ραδιοπομπών, το 5G θα αξιοποιήσει επίσης εξελιγμένες εκδόσεις των υφιστάμενων δικτύων (3G και 4G), την τεχνολογία νέφους και άλλες βασικές τεχνολογίες, για να εξυπηρετήσει χιλιάδες νέους τρόπους με τους οποίους θα χρησιμοποιηθούν οι κινητές επικοινωνίες. Η ανάπτυξη του 5G θα στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στις νέες περιπτώσεις χρήσης, ειδικά στις επικοινωνίες μεταξύ μηχανών.

5G,SMARTPHONES,VIDEO,ERICSSON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home