Αλλαγές στους «ηγέτες» των smartphones

Deasy @ 30.10.2014
Αλλαγές στους «ηγέτες» των smartphones

Σημαντικές  ανακατατάξεις είχαμε στο Top 5 των κατασκευαστών smartphones για το τρίτο τρίμηνο του 2014, με την μέχρι χθες άγνωστη (που λέει ο λόγος) Xiaomi να καταλαμβάνει την 3η θέση στην λίστα, σύμφωνα με την έκθεση της IDC. Το άλμα της κινέζικης εταιρείας οφείλεται σε μια εντυπωσιακή άνοδο των πωλήσεων των συσκευών της, που άγγιξαν τα 17,3 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013 ύψους 211%.

Την πρώτη θέση εξακολουθεί να διατηρεί η Samsung με μεγάλη απόσταση από τη δεύτερη Apple, όμως η κορεάτικη εταιρεία φαίνεται να αιμορραγεί, καθώς σε όλα τα επίπεδα παρουσιάζει πτώση. Ειδικότερα, η Samsung πούλησε μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2014 78,1 εκατομμύρια συσκευές (το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013 πούλησε 85 εκατομμύρια), ενώ το μερίδιο αγοράς της έπεσε στο 23,8%, από 32,5%. Αντίθετα, το λανσάρισμα του iPhone 6 ενίσχυσε τις πωλήσεις της Apple που συνολικά έφθασαν τα 39,3 εκατομμύρια συσκευές. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης έγινε μάχη στήθος με στήθος μεταξύ Lenovo και LG, οι οποίες κατέχουν μερίδιο αγοράς 5,2% και 5,1% αντίστοιχα.

Ενδιαφέρον στοιχείο ότι και το σύνολο των πωλήσεων των κατασκευαστών που βρίσκεται εκτός της πρώτης πεντάδας παρουσιάζει σημαντική αύξηση, πλησιάζοντας το μισό κομμάτι της συνολικής πίτας της αγοράς. Το μερίδιο αγοράς των «Υπολοίπων», όπως παρουσιάζεται στον πίνακα της IDC, έφθασε το 48,6%, στοιχείο που δείχνει σε ένα βαθμό ότι η συγκέντρωση του κλάδου σε συγκεκριμένες εταιρείες συνεχίζει να χάνει έδαφος.

Ακολουθεί η κατάταξη, όπως παρουσιάζεται στον σχετικό πίνακα της IDC

SMARTPHONES,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home