Το Bitcoin δημιουργεί νέο κύμα startups

Deasy @ 21.01.2014
Το Bitcoin δημιουργεί νέο κύμα startups

Θεωρείται ένα (τουλάχιστον) αμφιλεγόμενο νόμισμα, με αρκετές κεντρικές τράπεζες να προβάλουν την αμφισβήτησή τους και τις προειδοποιήσεις προς το κοινό, τα παραπάνω όμως φαίνεται ότι δεν αποθαρρύνουν ένα ολόκληρο οικοσύστημα νέων επιχειρηματικών ενεργειών, που θέλουν να τοποθετηθούν όσο το δυνατό γρηγορότερα γύρω από αυτό.

Ο λόγος για το Bitcoin, για το οποίο σύμφωνα με μια τελευταία έκθεση του σουηδικού fund Creandum AB έχουν δημιουργηθεί περισσότερα από 330 startups. Μάλιστα, η καταμέτρησή τους δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και το σουηδικό fund έχει καλέσει και εξωτερικούς φορείς να συμμετέχουν στην έκθεση, χαρτογραφώντας σε ένα βαθμό την αγορά.

Τα startups περιλαμβάνουν εταιρείες που τοποθετούνται σε διάφορους χώρους, όπως online, συναλλαγματικές και τραπεζικές υπηρεσίες, επεξεργασία πληρωμών, ψηφιακά πορτοφόλια για τους χρήστες του «νομίσματος» και οι οποίες σύμφωνα με την έκθεση του Creandum AB έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν κεφάλαια από επενδύσεις που ξεπερνούν μέχρι στιγμής τα 90 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως μάλιστα αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal, το 1/3 των παραπάνω κεφαλαίων έχουν πάει σε μια μόνο εταιρεία, την Coinbase, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η οποία διαθέτει μια online υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν bitcoins, αποθηκεύοντας τα σε ψηφιακά πορτοφόλια, από τα οποία μπορούν τελικά οι χρήστες να πραγματοποιήσουν για άλλα αγαθά και υπηρεσίες.   

Bitcoin,STARTUPS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home