Κάτι κινείται στο e-banking

Άνοδος και στο m-banking

Κάτι κινείται στο e-banking

Την ψηφιακή οδό για τη διεκπεραίωση των τραπεζικών συναλλαγών τους επιλέγουν όλο και περισσότερο Έλληνες με το ποσοστό διείσδυσης του e-banking να εκτιμάται στο 15%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, στο α’ εξάμηνο του 2012 πάνω από 2,7 εκατ. Έλληνες ήταν εγγεγραμμένοι σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής με το ποσοστό της αύξησης σε ετήσια βάση να είναι στο 15%. Πιο σημαντικό, όμως, είναι το γεγονός πως είναι πολύ μεγαλύτερη η αύξηση των online συναλλαγών. Τα στοιχεία της ΕΕΤ κάνουν λόγο για εγχρήματες ηλεκτρονικές συναλλαγές (ενδοτραπεζικές, διατραπεζικές και χρηματιστηριακές) της τάξεως των 23,3 δισ. ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2012 έναντι 15,9 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011, κάτι που σημαίνει πως η αύξηση είναι της τάξεως του 45%.

Εξίσου ενδιαφέρον είναι και το γεγονός πως έχει αρχίσει να υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και για τις τραπεζικές υπηρεσίες μέσω κινητών τηλεφώνων, το αποκαλούμενο και m-banking. Η ΕΕΤ αναφέρει πως τις εφαρμογές (apps) για smartphones που έχουν δημιουργήσει οι ελληνικές τράπεζες, χρησιμοποιούσαν στο α’ εξάμηνο του 2012 περισσότερο από 115.000 Έλληνες χρήστες, αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος. Σημαντικό είναι και το γεγονός πως οι συγκεκριμένοι χρήστες πραγματοποίησαν μέσα στο α’ εξάμηνο εγχρήματες συναλλαγές ύψους περίπου 50 εκατ. ευρώ.

Από τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους οι τράπεζες προκύπτει ότι γίνονται ηλεκτρονικά 8 στις 10 πληρωμές ΦΠΑ, περίπου το 65% των χρηματιστηριακών συναλλαγών και το 70% των εμβασμάτων.

E-BANKING,SMARTPHONES,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home