Καινοτομία και εξωστρέφεια

Επιτέλους μια συντονισμένη κίνηση για μαζική συμμετοχή ελληνικών εταιρειών στο Mobile World Congress 2013

Deasy @ 07.02.2013
Καινοτομία και εξωστρέφεια

Για όλους όσους επισκεπτόμασταν κάθε χρόνο τη μεγάλη έκθεση της Βαρκελώνης, Mobile World Congress, η ιδέα της υλοποίησης μιας συντονισμένης παρουσίας ενός ελληνικού περιπτέρου, το οποίο θα στέγαζε πολλές μικρές εταιρείες που δεν είχαν τους πόρους που απαιτεί μια αυτόνομη συμμετοχή στριφογύριζε πολύ έντονα στο μυαλό μας. Το βλέπαμε άλλωστε σε παραδείγματα άλλων χωρών που το είχαν εφαρμόσει, παρέχοντας την ευκαιρία σε ανθρώπους τους να έρθουν σε επαφή με την παγκόσμια αγορά της κινητής τηλεφωνίας και των τηλεπικοινωνιών γενικότερα.

Το 2013 τελικά το ελληνικό περίπτερο είναι γεγονός, και έτσι στη Βαρκελώνη θα έχουμε την πρώτη επίσημη ελληνική συμμετοχή με σύνθημα “Innovation born in Greece goes global”. Η συμμετοχή είχε γίνει γνωστή εδώ και αρκετές μέρες και χθες επισημοποιήθηκε, ενώ ταυτόχρονα δόθηκαν στη δημοσιότητα όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: η επιχειρηματική αποστολή στην Βαρκελώνη εντάσσεται στη σειρά εξωστρεφών δράσεων με τον τίτλο Σynergies που προγραμματίζουν σε σύμπραξη οι καινοτομικές επιχειρηματικές ενώσεις ΣΕΚΕΕ (Mobile apps), ΕΝΕΒΗ (Μικροηλεκτρονική), ΕΒΙΔΙΤΕ (Αεροδιαστημική), ΗBio (Βιοτεχνολογία) και ΕΕΝΕ (Startups), για το 2013 και το 2014.

Την ελληνική αποστολή απαρτίζουν οι εταιρείες CYTECH, GLOBO,  HOTECH, M-STATNovelTech, Regate, Telenavis, Vidavo, VIVA PAYMENTS, Mobile Monday Αθηνών, Alluvion, Analogies, Atcom, Fasmetrics, Get Social, Upstream, Newsphone, inAccess, IRIDA Labs, Locotel, MLS Πληροφορική ΑΕ, Mobile Media, Newsphone, Upstream Systems, VCI, Warply, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Εργαστήρι Διαφήμισης & Δημ. Σχέσεων - Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού.

Εκτός από την πολιτεία σημαντική είναι και η συνεισφορά της αγοράς, η οποία αναγνωρίζει τη σημασία αυτής της προσπάθειας. Ειδικότερα, την αποστολή στηρίζουν ως Μέγας Χορηγός η Samsung Εlectronics, ως χορηγοί η Εurobank και η Sprint Ιntegrated Communications.

MOBILE WORLD CONGRESS,ΣΥΝΕΔΡΙΟ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home