H νύφη "το έσκασε”

Λήξη των διαπραγματεύσεων με ενδιαφερόμενες εταιρείες ανακοίνωσε η Forthnet

Deasy @ 29.01.2013
H νύφη 'το έσκασε”

Τη λήξη των διαπραγματεύσεων «με σκοπό τη διερεύνηση της δυνατότητας ενοποίησης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων» με άλλες ενδιαφερόμενες εταιρείες έκανε γνωστή σήμερα η Forthnet με ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Τα σενάρια «γάμου» είτε για το σύνολο της εταιρείας είτε για τον τομέα σταθερής τηλεφωνίας και Internet με άλλες εταιρείες του κλάδου έχουν δει το φως της δημοσιότητας εδώ και αρκετούς μήνες. Το τελευταίο διάστημα η  Forthnet βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις τόσο με την hellas online όσο και με τη Wind Ελλάς. Με την hellas online, οι συζητήσεις αφορούσαν τη συγχώνευση μεταξύ των δύο εταιρειών και μάλιστα οι πληροφορίες ανέφεραν ότι λίγο πριν τα Χριστούγεννα οι δύο πλευρές είχαν φθάσει πολύ κοντά σε συμφωνία, η οποία, όμως, τελικώς δεν υπεγράφη για αδιευκρίνιστους λόγους.

Η Wind Ελλάς ενδιαφερόταν μόνο για τον τομέα σταθερής τηλεφωνίας και Internet της Forthnet, κάτι που σήμαινε ότι στην εισηγμένη θα παρέμεινε ο τομέας της συνδρομητικής τηλεόρασης (Nova). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Wind Ελλάς είχε προτείνει 200 εκατ. ευρώ, τα οποία θα κατανέμονταν μεταξύ μετρητών και ανάληψης δανειακών υποχρεώσεων με τους μετόχους της Forthnet να καθορίζουν την αναλογία. Η πρόταση είχε κατατεθεί τον περασμένο Οκτώβριο, χωρίς, όμως, να υπάρξει κάποια συνέχεια.

Όπως φαίνεται ούτε ο ένας ούτε ο άλλος γάμος προχώρησε και η «νύφη» αποφάσισε να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία, καθώς η ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο, καταλήγει ότι «η Forthnet εξακολουθεί την οργανική της ανάπτυξη βασισμένη στην ηγετική της θέση στην παροχή συνδυασμένων τηλεπικοινωνιακών και συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών”.

Πάντως, η λήξη των συζητήσεων επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet μέχρι του ποσού των 30,2 εκατ. ευρώ, η οποία είχε αποφασιστεί σε γενική συνέλευση τον περασμένο Αύγουστο. Παράγοντες της αγοράς χαρακτηρίζουν την αύξηση ως άκρως απαραίτητη προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα της Forthnet, η οποία τους επόμενους μήνες καλείται να καλύψει υποχρεώσεις που προκύπτουν από τα δάνεια της, τα οποία κινούνται στα επίπεδα των 330 εκατ. ευρώ

ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,WIND,FORTHNET,HELLAS ONLINE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home