Αλλαγή στρατηγικής από τη Samsung

...όσον αφορά στη διαμάχη της με την Apple

Αλλαγή στρατηγικής από τη Samsung

Αλλαγή στρατηγικής από τη Samsung όσον αφορά στη νομική διαμάχη της με την Apple, καθώς ο κορεατικός κολοσσός γνωστοποίησε πως σταματά να επιζητά την απαγόρευση της κυκλοφορίας προϊόντων της Apple σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες, για τα οποία θεωρεί ότι παραβιάζουν πατέντες τους.

Στελέχη της Samsung διευκρίνιζαν πάντως ότι δεν αποσύρουν τις αγωγές που έχουν καταθέσει κατά της Apple σε ευρωπαϊκά δικαστήρια, αλλά μόνο το αίτημα απαγόρευσης κυκλοφορίας των προϊόντων της τελευταίας. Ως δικαιολογία για την κίνηση αυτή επικαλούνται το «δικαίωμα επιλογής των καταναλωτών», σύμφωνα, όμως, με αρκετούς αναλυτές, η Samsung δείχνει να επιθυμεί να ρίξει τους τόνους όσον αφορά στη νομική διαμάχη της με την Apple.

Ο αμερικανικός κολοσσός είναι αυτός που έχει πετύχει τη μεγαλύτερη νίκη όταν τον Αύγουστο δικαστήριο της Καλιφόρνια έκρινε ότι η Samsung έχει αντιγράψει σε ορισμένα σημεία τα προϊόντα της Apple. Όμως, η Apple δεν πέτυχε και την απαγόρευση κυκλοφορίας προϊόντων της Samsung στην αμερικανική αγορά. Μάλιστα, ήταν το ίδιο δικαστήριο της Καλιφόρνια που έκρινε πρόσφατα ότι δεν μπορεί να υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας προϊόντων το tablet Galaxy Tab 10.1 ή το smartphone Samsung Google Nexus δεδομένου ότι η Apple δεν απέδειξε ότι οι όποιες αντιγραφές είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί η ζήτηση για τα δικά της προϊόντα.

Η Samsung έχει κερδίσει ορισμένες από τις δίκες σε άλλες χώρες, όμως, δεν αποκλείεται η προχθεσινή απόφαση από το δικαστήριο της Καλιφόρνια να ήταν ο καταλύτης προκειμένου να σταματήσει να ζητά την απαγόρευση κυκλοφορίας συσκευών της Apple στην Ευρώπη.

Η νομική διαμάχη της Apple με τη Samsung έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, δεδομένου ότι είναι δύο από τις εταιρείες που διαμορφώνουν το τοπίο στο χώρο των προϊόντων τεχνολογίας. Όμως, αυτή ακριβώς η δημοσιότητα φαίνεται πως έχει προκαλέσει και ορισμένα προβλήματα στην εικόνα των δύο εταιρειών, τα οποία θα ήθελαν να σταματήσουν να έχουν στο προσεχές μέλλον. Οπότε, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο του εξωδικαστικού συμβιβασμού μέσα στο 2013.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home