Google Fiber: 1 Gbps με 120 δολάρια!

Google Fiber: 1 Gbps με 120 δολάρια!

Πόσα είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις για να έχεις μία σύνδεση της τάξεως του 1 Gbps (ή για να είμαι πιο κατανοητός των 1024 Mbps) συν 1 TB (δηλαδή 1024 GBs) αποθηκευτικό χώρο στο cloud; 120 δολάρια το μήνα σε περίπτωση που κατοικείς στο Κάνσας Σίτι στις μεσοδυτικές πολιτείς των ΗΠΑ όπου η Google ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει σύντομα την εμπορική διάθεση του Google Fiber.

Το νέο φιλόδοξο σχέδιο του αμερικανικού κολοσσού είχε μεν γίνει γνωστό πριν από μερικούς μήνες όταν η Google ανακοίνωσε ότι επέλεξε το Κάνσας Σίτι ως την πόλη που θα δοκιμάσει τις νέες υπηρεσίες της, αλλά πλέον όλα είναι έτοιμα και το “μαγαζί” έχει ανοίξει για προεγγραφές. Το κόστος της υπηρεσίας είναι 120 δολάρια το μήνα και περιλαμβάνει και το Google Fiber TV, ένα εξαιρετικά διευρυμένο μπουκέτο τηλεοπτικών υπηρεσιών και σταθμών. Αν δεν θέλει ο χρήστης το πλήρες τηλεοπτικό πακέτο, τότε η μηνιαία συνδρομή πέφτει στα 70 δολάρια και δεν περιλαμβάνει τα παραδοσιακά κανάλια.

Οι κάτοικοι του Κάνσας Σίτι πρέπει τώρα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον ώστε η Google να δει ποιές περιοχές θα συγκεντρώσουν αρκετούς ενδιαφερόμενους για να αρχίσει το σκάψιμο για να απλώσει την απαραίτητη οπτική ίνα. Το κόστος ανά εγκατάσταση σε σπίτι είναι 300 δολάρια και ο συνδρομητής το προπληρώνει μεν, αλλά θα του εκπέσει από τη μηνιαία συνδρομή. Eπιπλέον, οι πρώτοι ενδιαφερόμενοι θα πάρουν και ένα Nexus 7 tablet. Επίσης, μπορεί κάποιος να ζητήσει να του γίνει εγκατάσταση αλλά να μην συνδεθεί στο Google Fiber. Σε αυτή την περίπτωση, θα πληρώσει μεν 300 δολάρια αλλά θα έχει συνεχώς σύνδεση στα 5 Mbps!

Το έργο θεωρείται άκρως πρωτοποριακό και εντυπωσιακό δεδομένου ότι οι προσφερόμενες ταχύτητες είναι οι υψηλότερες που έχουμε δει σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου οι οπτικές ίνες έχουν ακόμη χαμηλή διείσδυση και προσφέρουν 100 Mbps.

Ενδιαφέρον είναι ότι η Google το “δένει” με το τηλεοπτικό περιεχόμενο και υπηρεσίες on demand που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον τρόπο που παρακολουθούμε video περιεχόμενο. Το ερώτημα είναι πάντως ένα: πόσο κοστίζει το εισιτήριο για το Κάνσας Σίτι;

FIBER,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home